Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Hoe ga je om met de huidige huizenmarkt?

Iedereen weet inmiddels dat de woningmarkt overvloeit is. Het is geen nieuwtje meer dan de huizenprijzen torenhoog zijn en dat de woningen langzamerhand opraken. Het is belangrijk om te weten hoe je hier mee om moet gaan en hoe je het beste de huizenmarkt kan toetreden. 

 

Makelaars weten maar al te goed hoe druk het is en hoe moeilijk het is om een huis te bemachtigen en dus ook dat je huis snel verkopen een eitje is. 

 

Het is goed om te beginnen met het verdiepen in je huidige huis. Het is goed om de zwakke punten te ontdekken en hier iets aan te doen. Heb je vlekken op je muren? Maak het schoon en doe desnoods een laagje verf eroverheen. Ook moet je de woningwaarde achterhalen, vaak doen makelaars dit voor je. Ook kan je in de buurt rondkijken of rondvragen aan nieuwe mensen voor hoeveel ze hun huis hebben gekocht. 

 

Daarnaast is het goed om precies te weten wat je wilt. Hierdoor kan je specifiek rondkijken en weet je gelijk of je jouw droomhuis hebt gevonden. Veel tijd om na te denken na een bezichtiging heb je meestal niet. Veel bieden de dag zelf al. Het is dus ook handig om te weten hoeveel je kan bieden, hou hiermee rekening met je hypotheekwaarde etc. 

 

Als je eenmaal bent aangekomen bij het bieden op een huis, realiseer je dan het verschil tussen marktwaarde en de werkelijke waarde van het nieuwe huis. De marktwaardes zijn nu veel hoger en ook bieden mensen veel hoger dan de vraagprijs. Als de huizenprijzen weer zakken en je gaat je woning zelf verkopen, zal je misschien te maken hebben met verlies. 

Aan de andere kant zal je je huidige huis ook voor meer verkopen dan je ooit ervoor hebt betaald en ook zal er waarschijnlijk een stuk meer worden geboden dan de vraagprijs. 

 

http://zelfwoonhuisverkopen.nl