Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

3 verftips voor het toepassen van Moose Färg

Binnenkort is het weer eens tijd om alle buitenmeubels van een likje verf te voorzien. Echter, voor welke verf kies jij dit keer om te kunnen genieten van een langdurig mooi resultaat en waar moet je extra aandacht aan besteden tijdens het verfproces? In dit artikel lees je meer over het toepassen van verf op schuttingen of tuinmeubels en kom je meer te weten over de houtverf en beits van Moose Färg.

Verf van Moose Färg

Moose Färg is specialist op het gebied van houtverf en heeft de samenstelling van de verf gebaseerd op het Zweedse voorbeeld. De Zweedse huisjes doen je namelijk wegdromen naar een groot bos met gigantische meren, waaraan huisjes en schuren in Scandinavische kleuren gelegen zijn. De houtverf van de Zweden bestaat voornamelijk uit natuurlijke oliën, waardoor de verf vochtregulerend is. Dit houdt in dat de verf goed hecht aan het hout en vervolgens meebeweegt met verschillende weersomstandigheden. Op die manier kan er dus lang genoten worden van het eindresultaat, mits je de verf op de juiste manier toepast.

Onmisbare verftips

Allereerst is het belangrijk bij het toepassen van houtverf dat het oppervlak goed schoon is. Verfresten van de vorige verfklus mogen dus niet meer aanwezig zijn en ook mossen, algen of andere aanslag moet verwijderd zijn. Om schimmels bijvoorbeeld te voorkomen kan een impregneer goed van pas komen.

Een tweede tip is het aanbrengen van de verf in meerdere lagen. Eén dikke verflaag droogt langzaam en kan zorgen voor verfstrepen. Door dus meerdere dunne lagen aan te brengen, creëer je een mooi eindresultaat.

Tot slot kan het eindresultaat beïnvloed worden door het opschuren van het hout, voordat je aan de klus begint. Op die manier zal het hout namelijk strak ogen en kan de verf eenvoduiger aangebracht worden.

https://www.moosefarg.nl/