Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Hoe je schoonmaken leuk kan maken

Wat vies is, dat moet schoongemaakt worden, dat is nou eenmaal zo. Het is heel vervelend om in de troep te werken, dus op een gegeven moment zal je toch echt gaan moeten schoonmaken. Sommige mensen vinden schoonmaken echt heel leuk, maar anderen hebben er echt een hele grote hekel aan. Maar ja, het moet toch. En als je dan eenmaal gaat schoonmaken, dan kan je het maar beter gewoon gelijk goed doen. Om je daar een eindje mee op weg te helpen en om je moet in te praten, geef ik je in dit artikel tips om het schoonmaken plezieriger en effectiever te maken.

 

Allereerst is het heel belangrijk dat jij in de goede ‘state of mind’ bent, wanneer je hoofd er niet naar staat, gaat schoonmaken een heel vervelend klusje worden. Zorg ervoor dat je even alles los kan laten en opzij kan zetten. Schoonmaken is namelijk niet iets wat je kan doen terwijl je iets anders aan het doen bent. Wat voor veel mensen helpt om in de goede ‘state of mind’ te komen, is om muziek op te zetten. Het maakt op zich niet heel erg veel uit wat voor muziek dat is, als het maar muziek is waar jij energiek en vrolijk van wordt. Een depressieve schoonmaakbeurt moeten we niet hebben. Schoonmaken moet je juist met positieve dingen associëren, en muziek kan je daarbij helpen.

 

Naast een lekker muziekje opzetten, is het ook belangrijk dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. Je wil natuurlijk geen tapijtreiniger gebruiken om een vlek uit je trui te poetsen, dat zou het einde van de trui betekenen. Lees dus eerst goed de gebruiksaanwijzingingen van de producten die je in huis hebt, voordat je zomaar in de wilde weg begint te schoonmaken. Hiernaast zijn we er allemaal op gericht om zo milieuvriendelijk te leven, dus in dat opzicht is het milieubewust om natuurlijke schoonmaakmiddelen te gebruiken. Veel schoonmaakplezier!

https://fayon.nl/