Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Littekens weghalen

Wanneer je op een gegeven moment in je leven jezelf dusdanig verwondt, dat je er de rest van je leven een litteken aan overhoudt, dan baal je flink. Is het een kleintje, dan valt het mee. Maar is het een groot litteken of gewoon een litteken op een hele zichtbare plaats, dan kan het zijn dat je een probleem ermee krijgt. Het kan je namelijk het gevoel geven dat je niet meer zo mooi bent als je eerst was en dat je nu misschien mensen afschrikt. Dan kan dus een flinke klap op je zelfvertrouwen zijn.

Gelukkig is er een optie om er vanaf te komen. Vaak wordt er bij bijvoorbeeld een operatie van tevoren al verwacht dat er een litteken zal vormen en zal er dus meteen, wanneer de wond nog vers is, behandeld worden. Dit wordt gedaan met littekencreme. Maar wanneer dit niet kan, is er gelukkig nog een andere optie. Dit is laser therapie. Daarmee wordt de huid bij het litteken aangetast, waardoor er nieuwe huidcellen worden gevormd. Hierdoor ontstaat er op die plek een nieuwe laag huid, waardoor het litteken nagenoeg verdwijnt. Zo wordt het litteken verwijderen mogelijk gemaakt.

Dit betekent dat ook tatoeages weggehaald kunnen worden. Want tatoeages zijn niet meer dan littekens waarin inkt is vastgelegd. Dezelfde therapie wordt dus gebruikt voor mensen die echt een hekel hebben aan hun tattoo en het dus van hun lichaam willen halen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat de tatoeage niet meer goed past bij wie ze zijn, of omdat een tattoo op een jonge leeftijd is gezet zonder er goed bij na te denken, vaak onder invloed. Wel moet erbij gezegd worden dat in veel gevallen de tatoeage niet helemaal weggehaald kan worden. Het zal wat vervaagd worden, maar de huid ziet er zelden net zo mooi egaal uit als van tevoren.

https://medimast.nl/nl/newgel/g-12