Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Het ontstaan van de laptop

 

Bill Moggridge is de man die in 1979 voor het eerst een laptop uitvond en ontwikkelde. Hij is een Amerikaan en is op 69-jarige leeftijd helaas overleden. Hij ontwikkelde eigenlijk een soort van GRiD Compass, waarbij het scherm aan het toetsenbord vast zat.  

Deze laptop ging echt wel de geschiedenisboeken in als eerste laptop en tevens werd hij gebruikt voor de NASA. Het was natuurlijk super handig dat er een laptop werd uitgevonden. Dit kon, bijvoorbeeld de NASA, echt verder helpen. 

 

Maar de eerste computer die echt een succes was, dat was de Osborne 1. Dit was een draagbare computer, maar dan wel voor een sterk iemand. Hij woog namelijk maar liefst 10 kilo. Als je dat vergelijkt met hoe licht de computers van nu zijn kun je je dat haast niet voorstellen. Deze computer werd toen verkocht voor maar liefst 1795 dollar. Adam Osborne had deze computer ontwikkeld. 

 

Maar als je de Osborne 1 vergelijkt met de GRiD dan is de GRiD veel lichter. Deze computer was namelijk maar 5 kilo en had ook nog is meer geheugen. De Osborne 1 had een geheugen van slechts 64kB. De GRiD had een geheugen van 265 kB. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat de GRiD geliefder was dan de Osborne. De GRiD werd dan ook veel meer door instanties zoals bijvoorbeeld de NASA gebruikt. Maar voor de GRiD moest dan ook wel een stuk meer geld neergelegd worden. Voor deze computer werd er namelijk 8000 dollar betaald. Dat is nog een verschil als je dat vergelijkt met de prijs van de Osborne 1. De GRiD was wel meer een laptop op maat

 

De computers van nu zijn een stuk moderner en ook een stuk lichter. Aangezien er in het tijdperk waarin wij leven veel meer kan, kunnen mensen ook hun eigen laptop samenstellen

 

https://laptopzelfsamenstellen.nl/