Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Een vijver aanleggen: wat komt er allemaal bij kijken?

Een vijver aanleggen is een klus waar je je niet in moet vergissen, een vijverhandboek is dan geen overbodige luxe. Als je een voornemens bent een vijver aan te leggen, betekent dat vaak een behoorlijk klust. Misschien wel een klus waardoor je je volledige tuin grondig gaat renoveren. Dus ook nieuwe bestrating, een andere plek voor je terras of een extra terras. Planten, struiken en bomen die verplaatst moeten worden of onverhoopt gerooid. Voor je begint aan de aanleg van een vijver is goed onderzoek belangrijk. Met vijverhandboek.nl weet ik zeker dat je vol vertrouwen aan deze klus kunt beginnen. Een goede planning, het juiste gereedschap, goed materiaal en een extra handje hulp is geen overbodige luxe als je het goed wilt doen. Zodat je jarenlang kunt genieten van een vijver die in evenwicht is en op de juiste plek in de tuin is gesitueerd.

Het vijverhandboek voor een goede basis

Het vijverhandboek helpt je met het uitgangspunt voor het aanleggen van een vijver: de basis. Een doordacht en duidelijk uitgetekend vijverontwerp is daarbij onmisbaar. Een goed ontwerp voor je vijver bestaat uit een plattegrond van de tuin met daarin verwerkt uiteraard de nieuwe vijver. Maar ook een dwarsprofiel van de nieuwe vijver en een beplantingsplan. In het vijverhandboek lees je er alles over.

In het vijverhandboek lees je alles over vijverplanten

Om biologisch evenwicht te krijgen, zijn vijverplanten onmisbaar aldus het vijverhandboek. De beste tijd voor het aanleggen van een vijver is het voorjaar (maart/april). Na de aanleg heeft de vijver voldoende tijd voor de opbouw van het onmisbare biologische evenwicht. De hulp qua vijverplanten beschreven in het vijverhandboek is daarbij onmisbaar. Je kunt er ook voor kiezen om je vijver in het najaar (september/oktober) aan te leggen. Dan kies je ervoor om de vijverplanten pas in het voorjaar in de vijver te plaatsen.

Niet alleen voor de basis is het vijverhandboek geschikt

Het online vijverhandboek is ook een weldaad voor de echte rot in het vak. Alle informatie binnen handbereik en heel eenvoudig in gebruik. Je leest er alles terug ook over het onderhoud, wat te doen bij problemen, tips en trucs. Onmisbaar in je online boekenkast als je je graag bezighoudt met het leven in en rondom de vijver.