Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Lief zijn voor je lijf

De signalen die jouw lichaam geeft, worden vaak over het hoofd gezien terwijl ze juist heel leerzaam kunnen zijn. Zo zal je de volgende situatie vast wel kennen: er is vanavond een leuk feestje, maar je voelt je heel moe. Wat doe je dan.. luister je naar je hoofd (“het is leuk, ga er gewoon even naar toe”) of naar je lichaam (“ik voel me onwijs moe, vanavond blijf ik thuis en doe ik even rustig aan)? Deze strijd tussen je hoofd en je lichaam kan je zeker als lastig beschouwen. Ons lichaam geeft regelmatig dit soort tekenen, maar we luisteren er niet altijd naar omdat het soms gewoon niet zo goed uit komt of omdat we niet bewust genoeg zijn van ons lijf. Je voelt een emotie eerst in je lichaam en daarna pas vormt je hoofd daar een gedachte van. Maar wanneer je niet genoeg naar je lichaam luistert, kunnen je gedachten onduidelijk worden en raakt je hoofd in de war. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar hoe zorg je ervoor dat je in contact blijft met je eigen lijf?

 

Mediteren

Door een kwartiertje of langer per dag eventjes tijd in te plannen voor een meditatie sessie, zal je al snel verschil merken in je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Een aantal minuten per dag is zeker genoeg voor dit resultaat.

 

Gezond eten

Gezond eten zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit en dat je de hele wereld aan kan. Denk hierbij aan veel groenten en fruit, maar zorg ook voor genoeg vezels en onverzadigde vetten in je dieet.

 

Meer bewegen

Dit laatste heb je vast al heel vaak gehoord, maar het is nu eenmaal waar. Probeer wel een leuke manier van bewegen te kiezen zoals uitbundig dansen op je favoriete muziek of lekker springen op een trampoline zoals de magic circle trampolines.

https://www.trampolines.nl