Neophema werkgroep
Image default
Bedrijven

De voordelen van een kinderopvang

Zo’n 70% van de kinderen onder de 4 jaar gaat naar een kinderopvang. Dat is ook niet zo gek want de meeste moeders werken full of part time. Dit is echter niet de enige reden waarom de meeste kinderen naar een kinderopvang gaan. In deze blog gaan we het hebben over de voordelen van een kinderopvang.

Socialisatie

Het belangrijkste voordeel van een kinderopvang is, dat het kinderen in staat stelt om tijd door te brengen met andere kinderen. Hierdoor ontwikkelen ze belangrijke sociale vaardigheden, zoals om de beurt spelen, delen, zelfbeheersing en onderhandelen. Het helpt hen ook om te functioneren in groepen, sociale normen te begrijpen en van elkaar te leren.

Versterkt de immuniteit

Kinderen worden constant ziek als ze bij de kinderopvang zijn geweest tot grote last van de ouders. Maar onderzoek toont aan dat kinderopvang de immuniteit kan verbeteren. De infecties en ziektes die kinderen op de kinderopvang oppikken zullen minder snel aan bod komen zodra ze naar de basisschool gaan, dit toont aan dat er immuniteitsopbouw aan het werk is.

Helpt bij de cognitieve en taal ontwikkeling

De meeste kinderopvangcentra bieden instructies of blootstelling aan kunst en andere concepten. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die naar een kinderopvang gaan een iets betere taal en cognitieve ontwikkeling hebben dan kinderen die dit nooit gedaan hebben.

Nadeel: Geen flexibele uren

Ondanks dat een kinderopvang redelijke lange openingstijden heeft, is het in sommige situaties toch niet flexibel genoeg. Ouders die de kinderen moeten weg brengen omdat zij bijvoorbeeld in de zorg werken of iets dergelijks, zullen geen baat hebben bij een kinderopvang aangezien de kinderen meestal het hele programma moeten doorlopen en niet gehaald en gebracht kunnen worden wanneer het uitkomt.

Nadeel: Onhandig

Kinderen die nar de kinder opvang gaan zullen moeten worden gebracht en opgehaald, dit kan tijdrovend zijn als de kinder-opvang niet op de route licht va het werk en huis. Daarnaast heeft een kinderopvang ook strenge regels als het aankomt op zieke kinderen, wat jou hele planning in de war kan gooien.

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/den-haag/