Neophema werkgroep
Image default
Bedrijven

Checklist eigen onderneming starten

Wil jij jouw eigen onderneming starten? Check dan alvast of je aan deze checklist items hebt gedacht.

Boekhouder offerte

Om maar met de deur in huis te vallen, weet jij wat er op een boekhouder offerte staat? Oftewel, heb je al uitgezocht hoe je de administratie gaat doen? Heb je nu al bijgehouden welke kosten je hebt? Als je de administratie (deels of geheel) wilt uitbesteden is het aanvragen van een boekhouder offerte nodig.

Wil je niet één boekhouder offerte, maar bijvoorbeeld drie? Dan is het handig om die dus op tijd aan te vragen. Zo kun je de beste keuze maken.

Kamer van Koophandel

Als je als ondernemer wilt beginnen moet jij je inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Zij willen weten wat jouw bedrijfsnaam is en welke vorm jouw onderneming heeft. Is het bijvoorbeeld een B.V. of een eenmanszaak?

Naast jouw bedrijfsnaam kun je ook nog een handelsnaam toevoegen. Heb je zeer diverse bedrijfsactiviteiten? Dan is het soms handig om verschillende handelsnamen te hebben. Die kunnen dan wel allemaal onder dezelfde bedrijfsnaam vallen.

Bij het kiezen van jouw bedrijfsnaam en handelsnamen is het handig om te checken of deze al niet bestaan. Het zou jammer zijn als je een aanklacht aan jouw broek krijgt. Ook handig: kijk of de domeinnaam al vergeven is van jouw bedrijfsnaam of handelsnaam. Dit voorkomt natuurlijk een hoop gedoe.

Wat wil je?

Heb je duidelijk wat je wilt?

  • Wat zijn jouw doelen?
  • Wat heb je nodig?
  • Hoe kom je aan het geld en de middelen?
  • Hoe stuur je bij als het niet loopt zoals gepland?
  • Heb je de planning helder?
  • Wat is een reden om te stoppen, bij te sturen of om door te gaan?
  • Hoeveel tijd ga je erin investeren?
  • Hoe realistisch zijn jouw doelen?

Zomaar wat willekeurige vragen…

Dit betekent niet dat jij je moet laten weerhouden. En het is ook goed om niet te lang te wachten met beginnen. Perfectie staat anders in de weg, met als gevolg dat je nooit begint.

Tip: zorg dat je mensen om je heen verzameld die jou kunnen helpen met de aspecten die nieuw voor je zijn. Of de dingen die je erg lastig vindt. Leer ook vooral van anderen.

https://boekhouderkaart.nl/boekhouder-offerte/