Neophema werkgroep
Image default
Bedrijven

Een houten veranda voor een gezellige zomersfeer

Houtsoorten

Naast het duurdere hardhout heb je ook nog grenen en vuurhout. Deze houtsoorten hebben een vrij zachte eigenschap. Hierdoor zijn deze vaak het goedkoopste. Meestal wordt dit soort hout van tevoren goed behandeld in de fabriek door middel van een impregnatie. Hierdoor wordt de duurzaamheid van het hout verlengd en zal dit hout ook een langere levensduur volstaan. Vaak worden ook ander soort materialen gebruikt voor een veranda. Denk hierbij aan diverse materiaalsoorten voor een industriële look of zelfs kunststof.

Ieder seizoen genieten van de tuin door middel van een houten veranda

Door middel van een houten veranda kun je praktisch gezien ieder seizoen naar buiten gaan. Wanneer er voldoende zon is en het aangenaam warm is op de houten veranda kunt u er gaan zitten. Het wordt in de winter nog wat knusser met een tuinhaard, vuurschaal of vuurkorf. Het is erg prettig. Als de houten veranda overkapt is, kunt u zelfs wanneer het regent er heerlijk zitten.

Ook is er een mogelijk om een gesloten veranda te plaatsen aan huis, dit worden woonveranda’s genoemd. Bij een houten veranda vervaagt de grens tussen binnen en buiten. Het wordt een verlengstuk van uw huis die u kunt inrichten met uw eigen persoonlijke stijl. Doordat deze veranda’s totaal afgesloten zijn kunt u elk seizoen genieten van uw tuin zonder dat het te koud is.

De investering en de voordelen 

U ziet dat een houten veranda meer voordelen biedt dan slechts prettig buiten zitten. Het is een waardevolle aanvulling op uw huis. Het zorgt ook voor een waardestijging en zelfs een kostenbesparing op de energierekening.

https://degoedkoopsteveranda.nl/houten-veranda/