Neophema werkgroep
Image default
Bedrijven

Omgaan met drukte pieken en dalen in je bedrijf

Elke ondernemer heeft er mee te maken dat het een tijdje juist rustiger of drukker is in het bedrijf. Zeker bepaalde productiebedrijven hebben te maken met pieken en dalen qua aanvraag van de artikelen. Wat de situatie ook is, als je niet goed omgaat met de rustige periodes en de drukke periodes kan dat zorgen voor ongewenste financiële en organisatorische problemen. Alleen wat kun je dan zoal hieraan doen? Lees het hier.

IT detachering

Wat je vaak ziet dat er ook in de IT bepaalde pieken en dalen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het overgaan naar een nieuw softwaresysteem, maar ook als er ineens veel data moet worden ingevoerd, zijn een paar extra handjes met hersenen erg handig. In plaats van dure mensen aan te nemen is IT detachering een optie. Met IT detachering kun je de pieken beter handelen.

Goede planning

Naast IT detachering is een goede planning cruciaal als je te maken hebt met grote pieken en dalen. Je moet tijd en ruimte hebben om de dalen in te vullen met eventueel ander werk en bij de pieken moet je vooraf al gaan nadenken over vakanties van medewerkers en het inhuren van extra hulp. Wees die fijne werkgever, dan zijn medewerkers ook flexibel naar jou toe, als de drukte daarom vraagt.

Daarnaast is het altijd goed om te zorgen voor voldoende inkomsten, als het rustig is, heb je ook alle tijd om na te denken over hoe je meer continuïteit daarin in kunt inbrengen. Maak daarbij gebruik van de cijfers. Die geven al snel meer inzicht in wat de probleemgebieden zijn.

 Het is namelijk niet erg productief dat je pas aan klanten denkt als er geen werk meer is. Vergeet ook niet dat het behouden van klanten vaak veel meer oplevert en minder kost dan elke keer weer nieuwe klanten zien te winnen.

https://www.newskool.nl/it-detachering/