Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Een pet kopen

Petten en hoedjes zijn een vast onderdeel geworden van ons dagelijkse straatbeeld. Er zijn echter zoveel verschillende soorten petten, maar weet jij wel hoe die allemaal heten? Zo heb je bijvoorbeeld ook snapbacks. Deze snapbacks worden nog weleens verward met een baseball cap, wat niet gek is aangezien deze ook erg op elkaar lijken. Toch zijn er genoeg verschillen waarmee je een baseball cap en een snapback uit elkaar kunt houden. Zo heeft een snapback altijd een rechte klep, waar een baseball cap een gebogen klep heeft. Ook in Nederland kun je steeds makkelijker snapback kopen, daar ze steeds populairder worden. Ze zijn dan ook veelzijdig, passen bij veel kleding en zijn qua kleuren en design zeer goed aan te passen.

De naam van de snapback is eigenlijk letterlijk gewoon hoe de pet eruit ziet. Een snap is Engels voor drukknoop en de back in de naam is natuurlijk gewoon de achterkant. De snapback heeft aan de achterkant een rijtje met een verstelbare rand, waardoor de pet goed in grootte kan worden aangepast indien gewenst.

Het is onder andere de veelzijdigheid van de snapback die hem zo populair heeft gemaakt. Vele sportieve helden zoals Babe Ruth droegen altijd hun snapback tijdens het sporten en maakten daarmee de snapback een populair item onder sportfans. In de jaren 80 en 90 werd de snapback ook steeds vaker opgepakt door de populaire media en dan vooral in de muziekindustrie. Voornamelijk rappers en hiphop artiesten droegen vaak een snapback, wat weer een gigantische boost aan de populariteit van het hoofddeksel gaf. Ook op de televisie kwam de snapback steeds vaker opgedoken, zoals bijvoorbeeld in de serie The Fresh Prince of Bel Air waar hoofdrolspeler Will Smith zelden zonder zijn kenmerkende snapback te zien was. Tegenwoordig wordt de snapback gedragen door allerlei groepen mensen.

http://www.snapbacks.nl