Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Met plezier naar je werk

Voor de meeste mensen is hun werk een groot deel van hun leven. Zeker wanneer je fulltime werkt, breng je veel van je tijd door op je werk. Daarom is het belangrijk dat je het naar je zin hebt op je werk en er het meeste uit kunt halen. Maar je moet altijd roeien met de riemen die je hebt en soms zit het even niet mee op je werk.

Op nagenoeg elke werkplek bestaat er loopbaanbegeleiding van bijvoorbeeld Carrièrepoort. Dat is eigenlijk natuurlijk precies wat het woord zegt, begeleiding bij je loopbaan. Loopbaanbegeleiding vindt altijd plaats op de huidige werkplek en is erop gericht om je je horizon te laten verbreden op je huidige werkplek. Er is echter ook outplacement mogelijk, alleen dit is dan eigenlijk loopbaanbegeleiding naar een andere werkplek. Vaak wordt er een outplacement traject gestart wanneer iemand gedwongen op zoek moet naar een nieuwe baan. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn na een ontslag bij bijvoorbeeld een reorganisatie. Je werkgever is dan ook verplicht om je weer op gang te helpen naar een nieuwe werkplek. Lees hier meer over hoe dit in zijn werking gaat. 

Er zitten natuurlijk wel voorwaarden verbonden aan een outplacement. Vaak krijgen werknemers de keuze tussen een geldbedrag of outplacement. Een outplacement biedt jou de mogelijkheid om betaald op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Veel mensen zijn misschien geneigd om het geld aan te pakken, vaak in de veronderstelling dat zij wel weer snel aan de slag zullen zijn. Een outplacement is ook gebonden aan een termijn, maar zo heb je toch zeker een paar maanden om zoek te gaan naar een nieuwe baan en ondertussen ook betaald te worden.

Zorg er ook voor dat je kritisch bent in de keuze voor een outplacementbureau. Bijvoorbeeld in het geval van een arbeidsconflict, kan het zijn dat je misschien liever voor een ander bureau kiest. 

http://www.carrierepoort.nl