Neophema werkgroep
Image default
Hobby en vrije tijd

De beste holnieten voor hobbyisten en professionals

Bevestigingsmateriaal met diverse toepassingen

Holnieten zijn klinknagels die uit twee aparte delen bestaan. Deze worden aan elkaar bevestigd. Holnieten worden als bevestigingsmateriaal gebruikt in onder meer leren riemen, diverse soorten textiel en kartonnen dozen en materialen. Andere termen die ook wel voor de holniet gebruikt worden, zijn ‘jongens-en-meisjes’ of mannetjes-en vrouwtjes’. Zowel mensen die als hobby het maken van kleding, riemen of kartonnen voorwerpen hebben, als professionals die in de textielindustrie werken of aan leerbewerking doen, maken gebruik van de voordelen die holnieten te bieden hebben.

Waarom holnieten een goed en sterk bevestigingsmiddel zijn

Holnieten zijn gemaakt van massieve metaalsoorten en zijn daardoor erg sterk en betrouwbaar. Doordat ze in twee delen rotsvast aan elkaar bevestigd worden met een holniettang, worden ze ook wel eens dubbele holnieten genoemd. Een groot voordeel van de holniet is dat deze nieten in kleien en grote hoeveelheden kunnen worden ingekocht en daardoor aantrekkelijk geprijsd zijn. Een andere plus is dat er qua kleuren en soorten enorm veel te kiezen valt. Zo zijn er als kleurvariaties onder meer kleursoorten beschikbaar als zilver (nikkelholnieten), koper, brons (antraciet/zwart) of antiekkleurige uitvoeringen die lichtbruin zijn.

 

Diverse formaten qua doorsnede en soorten

De doorsnede van een holniet kan variëren. Via RitomShop kunt u terecht voor bulkleveringen of kleinere hoeveelheden nieten met een diameter van 7 mm. Maar ook voor de relatief wat grotere holniet van 11 mm kunt u in de webwinkel uw aankopen doen in de gewenste hoeveelheden. Elk type holniet dat wordt aangeboden, is scherp geprijsd. Dit kan omdat er grote voorraden in worden geslagen tegen korting. En die scherpe inkoopprijzen worden weer doorberekend naar de klanten, of ze nu hobbyisten of professionals zijn!