Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Voordelen van de kunstboom

Vroeger, toen de kerst nog traditioneel christelijk gevierd werd, ging men er nog op uit in het bos om op zoek te gaan naar de perfecte kerstboom. Na uren zoeken hadden vader en zoon dan eindelijk de perfecte boom uitgekozen en konden ze beginnen met het omhakken. Dat was hard zwoegen geblazen, maar de moeite meer dan waard wanneer ze de boom dan thuis trots konden laten zien. In de decennia daarna is het traditie gebleven om een echte spar in huis te halen. Alleen hoefde men nu niet langer zelf te zwoegen, nee, het is tegenwoordig hartstikke eenvoudig om online de kerstboom bestellen. Maar is een echte kerstboom nog wel van deze tijd? Er is tegenwoordig en veel beter alternatief, de kunstkerstboom. Waarom dit een beter alternatief is, zal ik uitleggen in dit artikel.

  1. Uitval naalden

Het meest gehoorde argument is de uitval van de naalden. Deze uitval is ook vervelend, om twee redenen. Ten eerste komen de naalden op de grond te liggen, maar door de constante beweging van een huis waarin geleefd wordt, komen de naalden overal in het huis te liggen. Oftewel; je kan constant blijven stofzuigen. Ten tweede vallen er in de weken voor kerst al zoveel naalden uit, dat de kerstboom met kerst al leeg is. En dat is niet echt een gezellig beeld. Een kunstkerstboom heeft dit beide niet.

  1. Allergie

Veel mensen die hooikoorts hebben, hebben veel last van de kerstboom in het huis. De boom geeft namelijk een stofje af waar mensen allergisch van kunnen worden. Dit probleem kun je door de aankoop van een kunstboom voorkomen.

  1. Grootte

Bij een echte kerstboom kun je niet de exacte grootte kiezen die je wilt. Bij een neppe kerstboom kan dit wel. Als u een kleine kunstkerstboom wilt, kunt u kiezen uit duizenden maten, terwijl bij een echte boom u gebonden bent aan het assortiment in de winkel.

https://www.xmasdeco.nl/