Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Vogelwering, is dat nodig?

Wanneer je overlast ondervindt van vogels dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van vogelwering. Dit kan helpen tegen allerlei soorten en maten van overlast met betrekking tot vogels werken. Je kan je misschien afvragen wat voor soort overlast vogels eigenlijk allemaal kunnen veroorzaken en dat zijn er nogal wat.

Het schoonmaken van je auto

Niks is vervelender dan wanneer je net je auto hebt gewassen deze de volgende dag al onder de vogelpoep zit. Al helemaal wanneer dit herhaaldelijk gebeurt en er dus vogels in of rondom jouw huis zitten. Deze vogels, in de meeste gevallen duiven, kunnen voor erg veel problemen zorgen. Maar is er eigenlijk een passende oplossing om dit probleem aan te pakken? Die is er wel degelijk, allereerst is het altijd mogelijk op eigen of bekende manieren de vogels weg te jagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een hard geluid of een vervelende toon. Daarnaast kun je ervoor kiezen een nep vogel te plaatsen, waar de desbetreffende vogels waar jij last van hebt bang voor zijn. Wanneer deze manieren niet werken of de vogels komen naar verloop van tijd gewoon weer terug dan kan je ervoor kiezen om duivenpinnen in te zetten. Deze pinnen zorgen ervoor dat het voor de duiven en andere vogels niet meer mogelijk is om op dat stuk te gaan zitten. Het wordt echter wel lastig als de vogels op meerdere plekken in of rondom jouw tuin zitten. Dit kan wel betekenen dat je er geen last van ondervindt. Echter kan het juist ook meer overlast veroorzaken. Het blijft lastig tegen te gaan en toch kan je er wel wat aan doen. Het effect is echter bij iedereen anders.

Vogelwering in het algemeen

Het klinkt wellicht gek, vogelwering, maar sommige vogels kunnen voor echt veel overlast zorgen en dat is natuurlijk erg vervelend. In sommige gevallen is het dan nodig om vogelwering in te zetten. Het is voor mens en die niet schadelijk, alleen zullen de desbetreffende vogels moeten uitwijken naar een nieuwe plek. Zoals iedereen weet is dat voor vogels geen probleem en vliegen ze zo verder naar de volgende plek.

https://www.ongediertewinkel.nl/