Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Schade die vogels kunnen aanrichten

Als je met ongedierte te maken krijgt kan je hier vele dieren onder staan, zo ook vogels. In eerste instantie is de kans groot dat je hier niet meteen aan denkt. Dit komt omdat je in de meeste gevallen er geen problemen mee hebt totdat je daadwerkelijk te maken krijgt met vogels die een probleem veroorzaken. Maar is er eigenlijk wat tegen te doen, die vogels? Ja hier is zeker wat aan te doen.

Wat richten vogels aan?

Je kan jezelf afvragen wat vogels nu eigenlijk aan kunnen richten. Dit kunnen verschillende zaken zijn. In de meeste gevallen is het overlast met betrekking tot vogelpoep of het schaden van bijvoorbeeld gewassen of andere producten die verbouwd worden. Dit is natuurlijk erg vervelend en naast dat het gewoonweg vervelend is kan het ook geld kosten. Om dit te voorkomen zijn er mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld overlast van duiven dan kan je gebruik maken van duivenpinnen. Duivenpinnen zijn pinnen die je kunt plaatsen om ervoor te zorgen dat het niet meer mogelijk wordt om op deze plek te gaan zitten. Hiermee kan je ervoor zorgen dat je vogels van een specifieke locatie afhoudt. Daarnaast is het mogelijk om doormiddel van geluiden de vogels af te weren. Toch is het in ieder geval anders, je kunt namelijk nooit met zekerheid zeggen dat je het probleem in een keer verhelpt. Bij vogels is het namelijk zo dat ze zich makkelijk verplaatsen en hierdoor dus ook het probleem verplaatsen. Naast dat dit gewoonweg vervelend is kan dit er ook toe leiden dat je bezig blijft met het probleem aan te pakken.

Welke manier werkt het best?

Wanneer je te maken krijgt met een van deze problemen wil je natuurlijk weten welke manier het beste werkt en hoe je dit het beste aan kan pakken. Dit is helaas lastig te beantwoorden aangezien iedere situatie anders is. Toch is het van groot belang ervaringen te delen, dit voornamelijk omdat wellicht in de ene situatie het wel werk en in de andere situatie niet. Kom tot elkaar en bespreek wat de mogelijkheden zijn, zo kan je hopelijk het probleem aanpakken en dit doormiddel van een passende oplossing.

https://www.ongediertewinkel.nl/