Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Trouwen onder de Italiaanse zon

De voorbereidingen van de bruiloft

Reizen naar Italië voor de bruiloft van jouw dromen? Dan is het handig om, net als in Nederland, een jaar voor de bruiloft te beginnen met het oriënteren. Iets eerder is zelfs nog beter. Dit komt omdat je vooral rekening moet houden met de trouwlocatie. Mocht het op een populaire plek zijn in Italië, dan moet je er dus vroeg bij zijn. Als je kiest voor een kleinschaliger opzet, dan kun je het natuurlijk iets rustiger aandoen.

Officieel trouwen in Italië

Je hoeft niet ontzettend veel documenten te hebben om in Italië te kunnen trouwen. Naar Italië reizen op en neer is dus niet nodig. De huwelijksakte die je verkrijgt na je huwelijk wordt daarnaast ook in Italië erkend.

Wat is de beste periode?

Je moet er vooral rekening mee houden dat het niet te druk en niet te warm moeten zijn. De mooiste maanden zijn dan mei en juni, wanneer alles in de bloei is, en september, wanneer de herfstkleuren terugkomen.

Een aantal handige tips

  • Het is niet mogelijk om in een kerk te trouwen in Italië, behalve als beide partners een Katholieke religie hebben.
  • Voor een burgerlijk huwelijk in Italië zijn er slechts twee getuigen toegestaan.
  • Wanneer je besluit om in Italië te trouwen, dan kiest het bruidspaar vóór de bruiloft of zij in gemeenschap van goederen trouwen, of dat ze huwelijkse voorwaarden laten opstellen door hun advocaten. Als je er voor kiest om onder huwelijkse voorwaarden e trouwen, dan is het slim om voordat je vertrekt langs een notaris te gaan.
  • In de Italiaanse wet staat aangegeven dat vrouwen die eerder in het huwelijksbootje gestapt zijn, niet kunnen trouwen als de uitspraak van de scheiding niet langer dan driehonderd dagen geduurt heeft. Deze wet geldt ook voor de buitenlandse vrouwen die in Italië willen trouwen.

 

http://www.reizen-italie.nl