Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Scriptiebegeleiding – Werken bij Scriptium

Centrum voor educatieve ondersteuning Scriptium verzorgt scriptiebegeleiding voor studenten in Nederland, Vlaanderen en Engelstalige landen. Deze studenten benaderen Scriptium met een hulpvraag die betrekking heeft op hun scriptieproces, het scriptieonderzoek of de scriptie als wetenschappelijk document. Scriptium neemt het dan op zich om elke student te koppelen aan een scriptiebegeleider die aansluit op de persoonlijke behoeften en benodigdheden van de student in kwestie. Deze hulp op maat kan enkel geboden worden als de juiste scriptiebegeleider zijn aangesloten bij Scriptium.

 

Sluit je aan bij Scriptium

Heb jij ervaring met scriptiebegeleiding, je scriptie na laten kijken of wetenschappelijk onderzoek? Ben je didactisch onderlegd en zeer vakkundig in jouw specifiek vakgebied? Dan is scriptiebegeleiding bij Scriptium iets voor jou. Het hoofddoel is simpel: je voorziet studenten van persoonlijke hulp en ondersteuning bij een probleem dat is ontstaan bij het scriptieproces. We motiveren, stimuleren, adviseren en luisteren naar studenten. Het is aan ons om hen niet alleen vakkundig op weg te helpen, maar ook te voorzien van hernieuwde energie en motivatie. Misschien weet je zelf nog wel hoe stressvol de scriptieperiode was, of misschien zag je dat bij studiegenoten en vrienden.

 

Soorten hulp

De hulpvragen van studenten zijn zeer uiteenlopend, maar ze hebben allen één ding gemeen: ze komen er alleen niet uit. Nadat een student bij Scriptium om hulp vraagt, bepalen we welke vorm van hulp het beste aansluit op de specificaties van de problemen. Bij een probleem bij het scriptieproces is dat dus scriptiebegeleiding, maar Scriptium verzorgt bijvoorbeeld ook studiebegeleiding en bijles. Elke hulpvraag wordt een projectvoorstel dat naar scriptiebegeleiders met de juiste achtergrond en expertise gestuurd wordt. Je mag vervolgens zelf bepalen en kiezen of je geïnteresseerd ben in een project of niet.

 

De hulpvragen

Enkele voorbeelden van hulpvragen zijn: “mijn scriptie is afgewezen en ik durf niet te beginnen aan de herkansing”, “het lukt me niet om mijn hoofdvraag voldoende af te bakenen”, en “ik kan geen bronmateriaal vinden dat recent en relevant genoeg is”. Sommige hulpvragen eisen een samenwerking met een andere soort begeleiding. Een voorbeeld hiervan is een hulpvraag waarbij ook statistiek vereist is. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer een student op zoek is naar specifieke scriptiebegeleiding bij de resultatensectie van een kwantitatief onderzoek. In dat geval is statistiekbegeleiding in combinatie met scriptiebegeleiding een optie: de scriptiebegeleider werkt samen met de statistiekbegeleider om de student van gepaste educatie te voorzien.

 

Werkwijze

De projectvoorstellen worden dus via de mail toegezonden aan alle goede scriptiebegeleiders die aansluiten op de gewenste expertise. Alle geïnteresseerden kunnen vervolgens op de mail reageren. Je krijgt daarna een mail met de contactgegevens van de student zodat er een telefonisch kennismakingsgesprek kan plaatsvinden. Dit gesprek is zeer belangrijk omdat het als doel heeft gedetailleerd in kaart te brengen waar de student naar op zoek is. Nadat we vanuit Scriptium een offerte en overeenkomst van opdracht voor de student hebben aangemaakt, kan het project van start gaan en ben je zelf verantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling.

https://www.scriptium.nl/scriptiebegeleiding