Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

De soorten rookwaar

Tabaksproducten zijn consumptiegoederen die je kunt roken. Door de gezondheidsrisico’s komt rookwaar altijd slecht in het nieuws. Het is dan ook niet goed voor je. Er zijn veel soorten rookwaar. In dit artikel worden deze soorten op een rijtje gezet.

De sigaret is de meest bekende variant van rookwaar. Over de hele wereld worden sigaretten gerookt. Ze zitten meestal in een doosje. Het is een rolletje tabak in een dun velletje papier. Er zit vaak een filter in. Er zijn veel soorten sigaretten. Zo heb je de menthol sigaretten waar een frisse smaak aan zit. Die zijn sinds kort verboden omdat het roken lekker maakt wat niet goed voor de gezondheid is.

Je hebt ook de waterpijp. Dit is vooral in Oosterse landen populair. Je kunt er allerlei soorten tabak in stoppen. Zo heb je fruittabak, waar je bijna van alle fruitsoorten een smaakje hebt. Aan te raden is de Nakhla tabak, wat een sterke en zoete smaak geeft.

Iets wat op de sigaret lijkt is de sigaar. Hij is wel dikker en heeft vaak een bruine kleur. De smaak is ook heel anders dan bij een sigaret. Het is ook een stuk zwaarder maar het is ook niet de bedoeling om te inhaleren. Een sigaar rook je ook langer dan sigaret en het gaat ook echt om de smaak. Pijptabak werd vroeger veel gerookt. De tabak doe je in een soort pijpje en steek je aan. De tabak is grof gesneden en een zoeter smaakje. Shag wordt nog wel vaak gerookt. Dit koop je in een zakje waar de losse shag in zit. Je koopt er vloeitjes bij waar je het tabak in rolt. Het is vaak iets goedkoper dan sigaretten en de smaak is wat sterker. Je hebt ook nog snuiftabak, wat heel fijn is. Je kunt dit snuiven. Het is vaak wat frisser dan tabak roken omdat er iets in toegevoegd.

https://premium-hookahs.nl/