Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Onderhouden gebit

Het onderhouden van je gebit is belangrijk voor je gezondheid. De basis is om minimaal twee keer per dag je tanden een goede poetsbeurt te geven om zo gaatjes te voorkomen. Gaatjes zijn natuurlijk erg vervelend en als je te lang wacht kunnen ze erg pijn gaan doen. Ga dus regelmatig naar de tandarts voor een controle om zo mondproblemen te voorkomen. Om je gebit goed te onderhouden en stralende witte tanden te houden hebben wij een aantal tips voor je genoteerd om je tanden gezond te houden.

Twee keer per dag poetsen

Elke tandarts raad je aan om minimaal twee keer per dag je tanden te poetsen. Wanneer je twee keer per dag je tanden poets verwijder je tandplak, bacteriën en andere schadelijk stoffen. Wel is het belangrijk dat je tanden een goede poetsbeurt geeft. Doe je dit niet dan kun je door teveel tandplak gele tanden krijgen. Maar wat is dan precies een goede poetsbeurt? Bij een goede poetsbeurt worden alle tanden minimaal 3 seconden schoon gepoetst. Het liefst wordt dat gedaan met een elektronische tandenborstel. Poets je tanden na het opstaan en voor het slapen gaan.

Poets niet na het eten

Het is gewoonte voor vele mensen om de tanden te poetsen direct na het eten. Als je iets niet moet doen is je tanden poetsen na het eten. Na een maaltijd is je tandglazuur extra gevoelig waardoor je makkelijker je tanden kan irriteren.  Wacht daarom minimaal dertig minuten voordat je jouw tanden gaat poetsen.

Slim snoepen

Iedereen houdt wel van een zoetige snack. Suiker en tanden gaan alleen niet samen maar toch is het wel mogelijk om te kunnen snacken op zoetwaren. Een 1 keer een aantal snoepjes en laat het voordat. Ga niet elk uur 1 snoepje nemen want dan maak je tandglazuur kapot. Snoep slim door een keer per dag te snoepen.

 

https://witgebitnederland.nl/