Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Goed op weg met GPS

GPS, het is tegenwoordig haast onmisbaar geworden. GPS wordt werkelijk voor van alles en nog wat ingezet: gps tracking, op websites en zelfs voor dieren. GPS is natuurlijk vooral bekend uit de auto of de vrachtwagen, maar wist je bijvoorbeeld ook van de andere toepassingen van GPS?

Zo wordt GPS ook vaak ingezet bij het opsporen en in de gaten houden van dieren. Onze huisdieren worden uitgerust met een chip, zodat ze te identificeren zijn mochten we ze kwijtraken. Maar wilde dieren, voornamelijk bedreigde diersoorten zoals de tijgers, worden vaak uitgerust met een GPS tracker. Een wild dier is natuurlijk niet te benaderen zoals een huisdier dat wel is, dus het aflezen van een chip zou in die zin lastig worden omdat het dier dan ook fysiek moet worden benaderd. Een GPS signaal kan echter vanaf afstand worden opgepakt, waarmee dan dus goed in de gaten kan worden gehouden waar het dier zich begeeft. Vooral in het geval van bedreigde diersoorten is dat handig. Ze hoeven dan enkel maar eenmalig te worden verdoofd om de GPS tracker te bevestigen en daarna is het niet meer nodig om het dier te vangen en te verdoven om het in de gaten te kunnen houden.

GPS kan voor vele doeleinden worden ingezet. Zo wordt GPS ook vaak gebruikt op websites, waar bezoekers dan bij aanvang wordt gevraagd of zij hun locatie willen tonen. Hierdoor kan het zichtbare aanbod op de website ook worden aangepast op locatie en hierdoor kan een aanbod veel meer worden toegespitst op een specifieke gebruiker. Hier hebben zowel gebruiker als aanbieder natuurlijk profijt van. Jij krijgt een specifieker aanbod te zien waar je ook daadwerkelijk iets aan hebt en degene achter de website krijgt waarschijnlijk meer conversie. GPS is dus multi toepasbaar en is ook op meerdere manieren erg handig.

https://mygpstracker.nl/