Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Lichaamsdroger vs handdoeken

In een tijd van vergrijzing en milieuverandering door toedoen van de mens hebben steeds meer mensen het gevoel dat ze iets moeten doen tegen de problemen die deze verschijnselen op zullen brengen. Steeds meer ingenieurs en technici ontwerpen oplossingen voor deze problemen. Neem bijvoorbeeld de lichaamsdroger, ook wel de body dryer. Dat apparaat heeft heel veel positieve effecten voor de wereld.

Ten eerste is het een oplossing bij het probleem vergrijzing. Met de vergrijzing zullen er steeds meer mensen zijn de hulp nodig hebben bij dingen in het leven die ze voorheen alleen konden. Dit is bijvoorbeeld koken, maar ook douchen. Om veilig te kunnen douchen, moeten er veel ingrepen in de badkamer gemaakt worden. Zo kan bijvoorbeeld de badkuip uit de ruimte gehaald worden, of kan er een armsteun om aan vast te grijpen gemonteerd worden. Maar later kan de oudere zich ook niet meer zelf afdrogen. Daar zou hij of zij dan een hulpverlener voor nodig hebben. Gelukkig hoeft dit niet per se. Met een lichaamsdroger kan de oudere blijven staan en droog geblazen worden. Zo kan hij of zij toch een stuk zelfstandiger leven.

Ten tweede is een lichaamsdroger ook een stuk milieuvriendelijker dan het afdrogen met handdoeken. Handdoeken moet na gebruik namelijk in de was en soms ook in de droger. Hierbij wordt niet alleen heel veel water gebruikt, maar ook heel veel energie. Een lichaamsdroger is dus een stuk zuiniger in gebruik dan handdoeken.

Het afdrogen met een body dryer is dus het nieuwe afdrogen. In sommige verpleeghuizen hebben ze het al, maar de verwachting is dat het ook in steeds meer huizen geplaatst zal worden. Immers zijn de genoemde voordelen erg overtuigend en zitten er dus geen nadelen aan. De body dryer zal het afdrogen met handdoeken dus helemaal vervangen.

https://lavicta.nl/