Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Hoe werkt een lasersnijder

De kans is groot dat je nog nooit in je leven in aanraking bent geweest met een lasermachine. Waarschijnlijk zal je nooit in je gehele leven een lasermachine aanraken. Een lasersnijder is erg handig en het apparaat is gemakkelijk te gebruiken. Je kan er bijvoorbeeld nauwkeurig mee zagen dan bijvoorbeeld een zaag. Een laserstraal is erg accuraat en kan gemakkelijk door verschillende soorten objecten laseren. Hoe werkt een laser precies en wat kan je er allemaal mee? Je leest het hier deze blog.

Een laser marker kent iedereen wel. Het lampje heeft het beste effect in het donker en kan best ver schijnen. Een laserlampje doet geen schade op objecten tenzij je het in je oog krijgt.  Een laser is een bron van elektromagnetische stralingen die als een evenwijdige bundel worden uitgezonden. Omdat de laser weinig spreiding heeft gaat er weinig licht verloren, waardoor de laser kilometer ver weg kan schijnen. Bij een lasersnijder werkt het eigenlijk precies het zelfde. Alleen is de lasersnijder veel krachtiger dan een laser marker. De lasersnijder is in staat op door allerlei soorten materialen te snijden. De diameter van de lasersnijder is zo klein dat de intensiteit erg hoog is. Hoe hoger de intensiteit, hoe meer schade de pen kan aanrichten. De hitte van straal zal het materiaal waar het op schijnt verdampen waardoor je er doorheen kan laseren.

Een voordeel van een lasersnijder is dat je heel erg accuraat te werk kan gaan. Bij een zaag kan je gemakkelijk een fout maken en een deel van het hout kapot maken. Een lasersnijder daar tegen is erg accuraat en zorgt voor bijna geen materiaalverlies. Daarnaast is een lasersnijder veel sneller dan een zaag. De laser kan namelijk tien keer zo snel snijden dan een zaag. Qua tijd is de laser dus veel sneller en zal het je dus een hoop moeite en tijd besparen.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/