Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Aandelen kopen

Het kopen van aandelen is voor veel mensen een steeds gewonere bezigheid. Waar je dit vroeger liet doen of echt zogezegd in het vak moest zitten, zo kun je tegenwoordig ook eigenlijk best zelf wel aan de slag met beleggen leren.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het aandelen kopen. Zo moet je je altijd beseffen dat het kopen van aandelen nooit zonder risico is. Je koopt de aandelen of producten met de hoop deze op een later moment weer met winst door te kunnen verkopen, maar die winst is natuurlijk niet gegarandeerd. Het kan ook zomaar zo zijn dat je geen winst maakt, maar op het aankoopbedrag blijft staan. Dat zou dan nog een voordeliger scenario zijn dan verlies maken, wat ook een reële optie is bij het verkopen van aandelen.

Er zijn verschillende mogelijkheden als je wilt gaan beleggen. Er zijn echter wel beleggingen waar je meer of juist minder risico mee neemt. Zo is het beleggen in een bedrijf of een startup in die zin altijd wel een risico, omdat je natuurlijk nooit kunt weten hoe het verder zal gaan met het bedrijf. Zo leek een investering in Vroom en Dreesman een paar jaar geleden nog een goede solide investering, maar zoals je waarschijnlijk wel weet zijn zij natuurlijk ook over de kop gegaan.

Een relatief veilige investering is het beleggen in goud. Goud is een grondstof en grondstoffen hebben we eigenlijk altijd nodig. Bovendien is de vraag naar goud al jaren vele malen groter dan het aanbod, waardoor de waarde van je goud waarschijnlijk alleen nog maar hoger wordt dan wat je er nu al voor zult krijgen. Bovendien zit goud ook in het wereldwijde monetaire systeem en is het een zeer stabiele valuta, omdat goud veel minder last heeft van bijvoorbeeld inflatie.

 

http://leerbeleggen.com/