Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Geschiedenis van het drumstel

Wie kent het drumstel niet? Het muziekinstrument is te vinden in bijna elk nummer. Het drumstel is een eeuwenoud instrument wat door je jaren heen veranderd is tot het drumstel wat vandaag de dag kennen. Hoe oud is het drumstel en hoe werd het drumstel vroeger gebruikt? In deze blog gaan we je meer vertellen over de geschiedenis van het drumstel.

Ongeveer 30.000 jaar geleden waren de eerste mensen bezig met geluid te produceren door te slaan op trommels. De trommels werden gemaakt met dierenvel. Het dierenvel werd gespannen over een ketelvormig voorwerp. De trommels uit die tijd werden gebruikt bij religieuze ceremonies, jacht of communicatie. Het leren drummen ging eindelijk vanzelf. De mensen bepaalde zelf het ritme wat gebruikt werd voor elke andere gebeurtenis.

In de tijd van Mozart en Haydn gebruikten de componisten snare drums en zelfs bassdrums in hun muziekstukken. Pas vanaf 1890 kwam er een nieuwe drumstijl genaamd de ragtime. Deze stijl komt voort uit de jazz. Het drummen ging gepaard met een met de pianist. Om de intervallen ritmisch te maken werd er gebruik gemaakt van ghost-notes. In deze jaren kwamen er ook veel Afrikaanse immigranten naar de Verenigde Staten. Dit zorgde ervoor dat de immigranten hun eigen instrumenten mee namen. Door de mix van culturen ontstond een moderner drumstel.

Een aantal jaren later begon de revolutie van de pedalen. Begin twintigste eeuw werd er geëxperimenteerd met pedalen. Zo kon een drummer meerdere dingen tegelijk doen. Naast zijn handen waren dus ook zijn voeten beschikbaar om het drumstel te bedienen. Vandaag de dag is het drumstel nog moderner. Zo is het nieuwe drumstel volledig elektrisch en heb je zelfs de mogelijkheid om het drummen te leren zonder een drumstel in je bezit te hebben. Dankzij de opkomst van het internet kan je online drumles volgen zonder dat je naar een muziekschool toe moet. Erg handig dus als je dit wilt leren naast je werk of studie.

https://www.onlinedrumles.nl/