Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Het ontwerpen van een auto

Je vraag je vast wel eens af: Hoe zijn deze mooie sportauto’s toch ontworpen en hoe worden continu nieuwe technieken toegepast op deze moderne auto’s. In deze blog vertellen we je meer over het designproces en productontwerp van een auto.

Eerst komt er een idee vanuit het productie team. Zij hebben een idee hoe een nieuwe bepaalde auto er uit gaat zien. Om dit op papier te krijgen nemen de designers dit over. Een nieuwe auto komt als eerst tot stand door middel van schetsen. De designers tekenen samen de ontwerpen en discussiëren over mogelijke aanpassingen. Uit alle schetsen wordt uiteindelijk een model gekozen die uitgewerkt wordt tot een kleimodel. Zo krijgt de rest van de ook een duidelijk beeld hoe de auto er uit kan zien.

Nadat het kleimodel gemaakt is wordt er een schaalmodel gemaakt. Er wordt weer een kleimodel gebruikt die gemaakt wordt op schaal 1.4. Op het kleimodel zijn duidelijke lijnen en kleuren zichtbaar. Als dit allemaal naar wens is wordt er zelfs een full-size kleimodel gemaakt om een nog betere impressie te krijgen van de auto. Een auto op ware grote wordt ook beter afgewerkt dan de kleine klei impressie. Deze methode lijkt te gaan veranderen omdat veel grote spelers in de markt de software hebben voor simulaties hoe nieuwe auto’s er uit gaan zien en hoe ze rijden. Dit bespaart veel tijd en deze tijd kan besteed worden aan het verbeteren van de auto’s. 

Als dan het kleiontwerp goed gekeurd wordt door alle partijen is het tijd om de auto te gaan produceren. Er wordt door engineers bepaalt welke motoren er in komen en welke onderdelen de auto gaat gebruiken om zo zijn potentie waar te maken. Veel van de onderdelen worden geïmporteerd uit China en ook in China wordt de auto verwerkt. Dit wordt gedaan door behulp van robots die met precisie de auto in elkaar kunnen zetten.

https://bpo.nl/