Neophema werkgroep
Image default
Hobby en vrije tijd

Spot de meest bijzondere vogels tijdens een dagje weg met kinderen

Een dagje weg met kinderen is altijd een gezellige drukte. Kinderen kunnen zich snel vervelen, maar niet als er veel te zien en te ontdekken is. Een voorbeeld van een leuke locatie voor een dagje weg met het gezin is Avifauna. In dit vogelpark in Alphen aan de Rijn kijken jullie zeker je ogen uit door alle mooie en bijzondere vogelsoorten. Zo leeft er in de Australische Lori Landing een grote kolonie Lori’s. Wat helemaal leuk is, is dat je deze zelf kunt voeren tijdens de voermomenten. De voermomenten zijn op verschillende tijden in het hoogseizoen en tijdens deze momenten leer je van de verzorgers meer over alle mooie vogels in het park.

Vogels die over je hoofd suizen tijdens de vogeldemonstraties

Iets anders wat jullie niet mogen missen tijdens het dagje weg met het gezin zijn de vogeldemonstraties die worden gegeven. Bekijk de machtige zeearend, ervaar hoe het is als een vogel rakelings over je hoofd heen scheert en ontdek hoe kuifseriëma een prooi doodt. Er zijn verschillende vogeldemonstraties, dus bekijk goed het programma om niks te missen tijdens het dagje weg met de kinderen. Wist je overigens dat er meer dan alleen vogels in dit park leven? Er zijn leuke halfaapjes te bewonderen in het Madagaskargebied. Je loopt hier tussen de dieren en kunt ze dus van heel dichtbij zien.

Uren speelplezier in de grote speeltuin

Naast het bekijken van alle verschillende vogels en de halfaapjes is er nog meer te ontdekken tijdens jullie dagje weg met kinderen. Er is namelijk een enorme speeltuin, waar de kinderen zich ook zeker een tijd zullen vermaken. Met veel verschillende attracties die zowel binnen als buiten zijn, kan er ook met slecht weer heerlijk gespeeld worden. Voor een heerlijk dagje weg met het gezin vol speelplezier is Avifauna dus zeker de geschikte plek.