Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Een kinderverbanddoos

Een ongeluk zit in een klein hoekje is een gezegde dat altijd wel opgaat, maar met kleine kinderen geldt het natuurlijk eigenlijk nog meer. Een kinderverbanddoos is voor de meeste mensen dan ook geen overbodige luxe.

Een verbandkoffer is in elk geval ontzettend handig om in huis te hebben. Kleine ongelukken, iets grotere ongelukken, een goede verbanddoos komt altijd van pas. Een goede verbandkoffer heeft een aantal dingen standaard.

Zo moeten er in elke verbanddoos, vanzelfsprekend, genoeg en verschillende pleisters zitten. Leuke gekleurde pleisters voor de kinderen onder ons, watervaste pleisters voor de kokjes onder ons en grote pleisters voor de grote noodgevallen. Vanzelfsprekend is daarom ook nodig om verband te hebben in de verbandkoffer. Daar moet je natuurlijk ook tape hebben, tenzij je zelfklevende tape hebt. Een schaar om de tape mee af te knippen is natuurlijk ook belangrijk, in elk geval is een schaar natuurlijk een handig onderdeel van je verbanddoos. Hiermee kun je uiteraard ook andere dingen knippen.

Wonden moeten natuurlijk ook altijd goed worden ontsmet. Dat kun je doen met jodium, of bijvoorbeeld wondenalcohol. Zorg er dus voor dat je in ieder geval een van die twee in de verbanddoos hebt zitten voor het geval je het nodig hebt.

Het zelf kunnen verlenen van eerste hulp is natuurlijk fijn en ook erg handig. Maar onderschat nooit het gevaar van verwondingen. Bij twijfel is het altijd verstandig om een arts te raadplegen voor advies. Aarzel dus nooit om bij twijfel contact op te nemen met je huisarts of de huisartsenpost in het weekend. Zeker met kleine kinderen is het beter om zo voorzichtig mogelijk te zijn en het zeker voor het onzeker te nemen en niet teveel risico’s te willen nemen. Soms kun je ook af met een telefonisch consult en kun je zeker zijn dat je helemaal goed hebt gehandeld.

https://www.schoens-safety.nl/