Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Goed uitvoeren van glas reparatie

Glas wordt tegenwoordig voor van alles en nog wat gebruikt. Het is licht doorlatend en stelt ons in staat om veilig naar buiten te kunnen kijken terwijl we zelf genieten van de bescherming van het glas. Het is stevig, maar op bepaalde momenten ook kwetsbaar. Gelukkig is een glas reparatie tegenwoordig in de meeste gevallen een fluitje van een cent.

Hoe en of er gerepareerd kan worden, hangt of van het soort schade en het object zelf. Een raam kapot zal jij waarschijnlijk niet zelf kunnen vervangen of repareren, maar kleinere objecten kun je bijvoorbeeld wel zelf (proberen) te repareren. Hierbij kan gedacht worden aan een schaal of glas. Vaak wordt kapot glas achteloos weggegooid, maar dat is eigenlijk heel zonde. Veel glas kan namelijk prima worden gerepareerd.

Wanneer je een schaal uit je handen hebt laten vallen, zal dat vaak best wel balen zijn. Misschien was de schaal wel een erfstuk en was je er erg aan gehecht. Gelukkig kunnen zowel glazen als porseleinen schalen en objecten goed worden gerepareerd. Zonde dus om niet in elk geval te proberen die ene mooie schaal te repareren en een tweede leven te geven. Het ligt natuurlijk ook wel aan de gecompliceerdheid van de breuk hoe goed deze te repareren zal zijn.

Er zijn verschillende soorten lijm die je kunt gebruiken bij de reparatie van glas of porselein. Wanneer je een object nog graag echt wil gaan gebruiken, dan kies je het beste voor epoxyharslijm. Het is sterk en bovendien ook bestand tegen hitte, waardoor je het object ook nog kunt gebruiken voor hete dranken of eten. Contactlijm of secondelijm werkt ook, maar droogt sneller. Dat kan een voordeel zijn omdat je anders heel langs moet wachten maar je moet dan wel vlugger en ook zorgvuldiger werken. Het is hoe dan een klusje van geduld.

http://www.glasned24.nl