Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Een baan vinden die bij je past

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe baan, maar weet je niet waar je moet zoeken? Met deze tips kun jij de baan vinden die bij jou past.

Tip nummer 1 is dat je uit moet zoeken wat je zelf wil. Dit maakt het zoeken namelijk een stuk makkelijker als je dit voor jezelf hebt uitgezocht. Zo kun je tot de beste keuze komen en zul je op korte én lange termijn lekker in je vel zitten met het werk dat je uitvoert.

De tweede tip is dat je je vaak prettiger voelt wanneer je je kunt oriënteren en verschillende gesprekken kunt voeren, wanneer je nog wel goed zit bij je huidige werkgever. Begin dus op tijd met het oriënteren wanneer je bij jezelf al merkt dat je om bepaalde redenen verder zou moeten kijken. Het kan namelijk erg veel tijd kosten om een nieuwe werkgever, collega’s en een functie die bij je past te zoeken en te vinden.

Het is natuurlijk altijd zo dat als iets goed past, het ook gewoon zo is. Toch kan je jezelf een plezier doen als je als uitgangspunt neemt: komen tot twee opties die goed bij je passen. Wanneer je ervoor kiest om voor twee opties te gaan, zul je meer inspanningen in je oriëntatie gebruiken om daadwerkelijk dit uit te voeren. Dit draagt natuurlijk een steentje bij aan de kwaliteit van de matches. Als opties kun je bijvoorbeeld in de zorgbranche kiezen voor een vacature schuldhulpverlener of een vacature apothekersassistent.

Nog een tip is om meerdere gesprekken te voeren met je potentiële werkgever. Bij een tweede gesprek kunnen er namelijk dingen naar boven komen waar jij je bedenkingen bij kan hebben. Andersom kan dit natuurlijk ook. Ook wordt bij het tweede gesprek vaak duidelijk of er een echte klik is tussen jou en je werkgever en/ of collega’s of niet. Als je er helemaal zeker van wil zijn hoe het er op de werkvloer aan toegaat, kun je vragen of je een dagje mee mag lopen. Na zo een meeloop dag weet je meestal wel zeker of de baan iets voor je is of juist helemaal niet.

https://professionalpartners.nl/