Neophema werkgroep
Image default
Dieren

Koop alle benodigdheden voor uw dwergkonijn bij deze specialist

Bent u op zoek naar een leuk huisdier voor uzelf of uw kinderen? Bekijk dan eens de verschillende huisdieren van Dierenhandel Hoogendoorn. Bij deze dierenzaak vindt u kippen, kuikens, knaagdieren, vogels en konijnen. Ook voor alle benodigdheden voor een huisdier kunt u bij dit bedrijf terecht. Denk daarbij aan de juiste voeding, een hok en een voederbak. Een van de meest geliefde huisdieren van deze tijd is het dwergkonijn. Dit kindvriendelijke huisdier heeft een levendig karakter. De dieren zijn vaak klein en hebben verschillende kleuren en kleurpatronen.

De juiste voeding voor uw huisdier

Een goede verzorging bij het dwergkonijn is natuurlijk erg belangrijk. Zo is het noodzakelijk om het konijn een eigen verblijf te geven met hooi, een voederbak en water. Daarnaast heeft het dier ook de juiste voeding nodig. Een dwergkonijn eet veel planten en vezels, daarom is het allereerst belangrijk om altijd voldoende hooi in het hok te leggen. Voor de voeding zelf kunt u terecht bij Dierenhandel Hoogendoorn. Zij adviseren u over de juiste voeding voor uw huisdier. In dit geval is een combinatie van conditiekorrel en voedingsbriketten aan te raden. Door de conditiekorrel wordt de weerstand van het konijn verhoogt en door de briketten krijgt het dier voldoende vezels binnen. Door de juiste voeding is de kans kleiner dat uw konijn aandoeningen krijgt.

Kies uit diverse soorten konijnen

Een dwergkonijn kan zowel binnen als buiten verblijven. Wanneer u ervoor kiest om uw huisdier buiten in een konijnhok te plaatsen, zorg er dan voor dat het hok uit de tocht en wind staat. Daarnaast dient u erop te letten dat het konijn niet te veel groenvoer binnenkrijgt. Hier moeten ze langzaam aan wennen, anders krijgt het dier diarree. Bij Dierenhandel Hoogendoorn kunt u een leuk dwergkonijn uitkiezen en koopt u ook meteen alle benodigdheden om uw huisdier goed te verzorgen. Kies voor een konijn met hangoren of staande oren in verschillende kleuren. Heeft u interesse? Neem dan een kijkje op de website van Dierenhandel Hoogendoorn of neem contact met hen op.

https://www.dierenhandelhoogendoorn.nl