Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Dozen zijn onmisbaar

Dozen, en dan vooral van karton, maken deel uit van onze visuele taal – afval voor winkeliers, een schat voor verkopers een ergernis voor magazijnen. Of we ze nu weggooien of weer aan elkaar plakken, we worden overspoeld door een zee van deze kartonnen werkpaarden.

Dozen, groots is de liefde

Onderstaande lijst is als het ware een liefdesbrief aan kartonnen dozen in vele soorten en maten. Enkele leuke tips om een of meerdere dozen tijdelijk of permanent te gebruiken voor diverse doeleinden, het gebruik opnieuw uit te vinden en te hergebruiken. Neem er een paar ter harte, en als je er geen hebt, bij de Dozenhal heb je een grote keuze. Zij voeren een assortiment van maar liefst 2.500 formaten. En mocht je ondanks dat jouw doos er niet tussen kunnen vinden, heb je de mogelijkheid er een geheel naar eigen wens en formaat te laten maken. Ongeacht waar je ze voor nodig hebt:

Verpakken en verplaatsen

De grote (verhuis)dozen zijn perfect om te gebruiken bij je verhuizing. En omdat verhuizen al duur genoeg is, moet je zeker eens gaan snuffelen op deze website: www.dozenhal.nl.

Verzenden

Waarschijnlijk het meest voor de hand liggende gebruik is het primaire gebruik van de kartonnen doos – verpakking en verzending.

Archief

Creëer het perfecte low-budget archiveringssysteem door een paar dozen hiervoor aan te schaffen om daarmee je belastingaangiften, handleidingen, belangrijke papieren, of extra familiefoto’s in te bewaren.

Auto organisator

Een middelgrote doos in je kofferbak is erg handig om een kwart liter olie, ruitensproeiervloeistof, startkabels en andere noodartikelen in te organiseren.

Moderne voorbode van vreugde

Voor welk doel je een kartonnen doos nodig hebt, ze zijn een moderne voorbode van vreugde! Iedereen wordt toch een beetje opgewonden als ze thuiskomen en hun langverwachte bestelling in een doos thuis aantreffen? Naast het veilig vervoeren van onze aankopen, spelen kartonnen dozen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Of het nu dient als een manier om onze herinneringen op te slaan of als een manier om verzorgingspakketten naar familie en vrienden te sturen, karton is overal en niet voor niets – het is ongelooflijk duurzaam. Kartonnen verpakkingen zijn ontworpen om te worden gerecycled, dus het is belangrijk dat we het karton in onze huizen en kantoren bij elke gelegenheid goed recyclen. Maar heb je er toch één of meerder nodig? Kijk dan zeker eens bij de Dozenhal. Ook zij doen gelukkig aan recyclen van kartonnen dozen.