Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

De voor-en nadelen van zonnepanelen

Zonne-energie is goed voor het milieu. Het opwekken van energie met de zon is manier hoe jij kosten kan besparen, maar ook tegelijkertijd help je de wereld een betere leefomgeving te worden.  De aanschaf van zonnepanelen zullen je maandelijkse energie rekeningen verlagen. De vraag naar zonnepanelen neemt als, maar toe, maar waarom precies? Wat zijn de voordelen van zonnepanelen en wat zijn de nadelen? Om je verder te helpen hebben wij een blog geschreven die precies uitlegt wat de voor- en nadelen zijn van zonnepanelen.

De techniek van een zonnepaneel werkt als volgt: De zonnestralen landen op de bovenste panelen. Via deze panelen wordt er energie opgewekt. Deze energie wordt verder in het zonnepaneel omgezet tot elektriciteit die later weer omgeleid wordt naar een wisselspanning, zodat de elektriciteit op een later moment opgenomen kan worden.

Voordelen

Zonnepanelen kopen heeft een aantal voordelen. Het aanbrengen van zonnepanelen bespaart onder andere geld op je energierekening. De zonnepanelen wekken namelijk energie op via de zonnestralen. Je maandelijkse energierekening zal dus dalen dankzij de zelf opgewekte stroom. Om de kosten van de zonnepanelen te dekken zal er wel 7 tot 8 jaar overheen gaan. Na deze jaren kan je ongeveer 1000 bespaard te hebben.

Niet alleen kosten worden bespaard. Ook zal je huis in waarde stijgen. Wanneer je zonnepanelen installeert, krijgt jouw huis een beter energielabel. Een beter energielabel zorgt voor een hogere waarde van het huis.

Een aantal jaar terug gaf de overheid een subsidie voor de aanschaf van subsidie zonnepanelen. Helaas is deze regeling afgeschaft. Wel is er de regeling om de btw terug te vragen voor de installatie en arbeid. Zo bespaar je toch wat kosten. Daarnaast hebben de zonnepanelen een levensduur van ongeveer 25 jaar. Je hoeft je dus niet druk te maken over nieuw panelen.

Nadeel

Een nadeel van de zonnepanelen is de aanschafprijs. Niet iedereen heeft het geld om ze te kopen.

 

 

https://www.wijsmanduurzaam.nl/