Neophema werkgroep
Image default
Dieren

Laat uw hond vaccineren bij deze dierenarts in Arnhem

Jaarlijks bezoeken veel hondeneigenaren een dierenarts in Arnhem om de hond te laten vaccineren. Het is altijd belangrijk om een hond te laten inenten tegen bepaalde ziekten. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen, en in bepaalde gevallen is genezing niet mogelijk wanneer de hond eenmaal ziek is. Alle reden om de hond te laten vaccineren door een ervaren dierenarts in Arnhem, zoals bij Huisdierenkliniek Hornstra. Maar waar laat u de hond nu precies tegen vaccineren?

Een dierenarts in Arnhem kan basis en aanvullend vaccineren

Voor het vaccineren van honden heeft de WSAVA richtlijnen opgesteld. In deze richtlijnen valt ook te lezen dat een hond alleen basis gevaccineerd kan worden, maar ook aanvullend. Wanneer u een dierenarts in Arnhem bezoekt voor de vaccinatie van uw hond, dan kunt u zich natuurlijk laten adviseren door de dierenarts. Wij vertellen u graag meer over de basisvaccinaties en de aanvullende vaccinaties.

De basisbescherming voor uw hond

Een hond heeft een goede basisbescherming nodig die verkregen wordt met de basisvaccinatie. Met deze vaccinatie wordt de hond goed beschermd tegen vier bekende ziekten, zoals Parvo en de Hondenziekte, ook wel het Canine Distemper virus genoemd. Daarnaast wordt de hond ook gevaccineerd tegen Hepatitis Contagiosa Canis, ook wel bekend als de besmettelijke leverontsteking. Tot slot is er de Ziekte van Weil, ofwel Leptospirose, die vaak wordt gerekend tot de basisvaccinatie. Bij bepaalde dierenartsen is deze laatste optioneel. In dat geval wordt de inenting vaak gegeven middels een neusspray.

Aanvullende bescherming voor uw hond

In bepaalde gevallen kan het verstandig zijn om de hond extra te vaccineren, bijvoorbeeld omdat de leefsituatie van de hond hierom vraagt. Ook kan er worden gekozen voor het aanvullend vaccineren wanneer de hond al op leeftijd is of wanneer de gezondheid van de hond niet optimaal is. In de meeste gevallen wordt er dan aanvullend gevaccineerd tegen besmettelijke hondenhoest, ook wel kennelhoest genoemd, en tegen rabiës, ook wel bekend als hondsdolheid.