Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Een smartphone heeft ook nadelen

We leven in een tijd waar het hebben van een smartphone de normaalste zaak van de wereld is. De smartphone is simpelweg niet meer weg te denken. Kijk maar eens om je heen in het openbaar vervoer, bijna iedereen zit naar zijn of haar smartphone te staren. We zijn er gewoon mee vergroeid en kunnen echt niet meer zonder. Echter, in sommige gevallen is die geliefde smartphone helemaal niet zo fijn.

De smartphone haalt namelijk af en toe het asociale kant van de mens naar boven. We willen altijd maar bereikbaar zijn en wanneer er een berichtje binnenkomt zijn we nieuwsgierig en willen we toch altijd even snel kijken en beantwoorden. Je raakt erdoor afgeleid en als je met een gezelschap bent komt het de gezelligheid niet ten goede. Het kan daarnaast stressvol werken, want als je even een uurtje niet op je telefoon kijkt kan het zomaar zijn dat je honderd gemiste berichten in groepsapp hebt. Dit werkt niet bepaald rustgevend.

Een ander, wat serieuzer, nadeel van de smartphone is de kans op ongelukken. Vijfentwintig procent van alle ongelukken in het verkeer wordt veroorzaakt door het gebruik van de smartphone. Het is dus ook gewoon gevaarlijk. Verder is de privacy van mensen in het geding. Alles wordt gedeeld en met de meest recente ontwikkelingen is het voor bedrijven zelfs mogelijk om te traceren waar jij je bevindt en je zo gerichte aanbiedingen te sturen als je in de buurt bent. Verder is de smartphone killing voor de productiviteit en werkt het (onbewust) verslavend. Mensen pakken constant hun telefoon om te kijken of er nog wat binnen is gekomen.

Toch is het geen optie om zonder smartphone door het leven te gaan. Zeker ondernemers zullen dit herkennen. Je wilt altijd bereikbaar zijn voor je klanten en relaties, maar op sommige momenten gaat dat gewoon niet. Een telefoondienst van een bedrijf als bizziphone.com kan dan uitkomst bieden.

http://bizziphone.com