Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Een bovenooglidcorrectie

Het corrigeren van de oogleden is een veel uitgevoerde operatie bij de plastische chirurg. Dat is niet zo vreemd want het is een relatief kleine ingreep maar wel een met grote resultaten. Overhangende oogleden zijn bovendien natuurlijk ook zeer onprettig en kunnen ook daadwerkelijk veel klachten opleveren zoals hoofdpijn, vermoeidheid en zelfs ontstekingen aan de ogen.

Bij een ooglidcorrectie zijn het meestal de bovenste oogleden die worden gecorrigeerd, maar het is ook mogelijk om de onderste oogleden te corrigeren. Dat wordt dan vooral gedaan om wallen te doen verminderen en om het oogzicht te verbeteren. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de bovenste oogleden. Deze zitten mensen vaak letterlijk in de weg en worden dan gecorrigeerd zodat men weer een open blik heeft, er beter uitziet maar vooral ook weer volledig functioneel gebruik kan maken van de ogen.

De bovenooglidcorrectie kosten lopen uiteen. Soms wordt een ooglidcorrectie vergoed vanuit het ziekenfonds en betaalt men alleen het wettelijk eigen risico (en eventueel eigen vrijwillig eigen risico). Dat moet dan echter wel op medische indicatie zijn en dat wordt niet altijd erkend. De meeste mensen moeten een bovenooglidcorrectie daarom zelf betalen, omdat de klachten dan niet ernstig genoeg zouden zijn. Gelukkig is de bovenooglidcorrectie prijs niet dusdanig hoog dat het niet te betalen is. Voor de meeste mensen zou het met iets ruimere financiële middelen te betalen moeten zijn. Het corrigeren van het onderste ooglid is vaak iets duurder dan het corrigeren van het bovenste ooglid. De operatie kan ook worden gecombineerd en komt dan meestal rond de 2000 euro uit. Dit is bij elkaar opgeteld vaak iets goedkoper dan een correctie aan de onderste en bovenste oogleden apart laten uitvoeren.

Na het uitvoeren van de ooglidcorrectie is het belangrijk dat je de ogen goed verkoelt. Dat zorgt voor een beperking van zwelling en blauwe plekken.

http://www.faceland.nl