Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

De tuintrends van 2016

Inmiddels hebben we de eerste lekkere dagen al achter de rug en het zal alleen maar beter worden. De maanden april tot en met september zijn bij uitstek geschikt om lekker in de tuin te zitten. Wij Nederlanders besteden dan ook veel tijd aan het onderhoud en mooi maken van de tuin. Wel hebben we elk jaar te maken met een aantal (nieuwe) trends op het gebied van de tuin.

Het gebruik van natuurlijke materialen is erg in trek dit jaar. De bestrating in de tuin wordt zoveel mogelijk vervangen door bijvoorbeeld beplanting. De tuin moet een oase van rust zijn en dat kan het best met zoveel mogelijk natuur om ons heen. De tuin hoeft niet meer strak vormgegeven te zijn. Die trend zet zich door in het feit dat men steeds meer begroeiing tegen muren en schuttingen laat groeien. Alles voor een natuurlijk karakter.

Ook het kweken van de eigen groenten en kruiden zien we steeds meer. Met een eigen moestuintje weet je in ieder geval zeker dat de plantjes op een natuurlijke manier gegroeid zijn en niet bespoten met allerlei slechte verdelgers. Daarnaast is het leuk om het proces helemaal te volgen en uiteindelijk levert het je nog wat op ook! Met speciale lampen kan je zelfs in de winter door met kweken.

Natuurlijk hoef je je niet per se aan deze trends te houden. Doe wat je zelf leuk en mooi vindt. Misschien is dat wel een zwembad in de tuin. Niets is lekkerder dan een duik in je eigen zwembad nemen op een warme zomerdag. Ook voor de kinderen zal het hoop plezier opleveren. Afhankelijk van het zwembad moet het wel goed onderhouden worden. Gelukkig zijn er veel bedrijven die dit goed kunnen. Zwembadfolie.nl is een echte specialist een biedt erg goedkope zwembadfolie aan. Zo hoeft het geen hele dure investering te worden.

http://zwembadfolie.nl