Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

De keuken wordt een leefomgeving

De keuken dient niet meer als alleen een keuken. Door de jaren heen wordt de keuken gezien als een steeds belangrijker plek. Veel mensen laten daarom de keuken verbouwen naar een grotere keuken waar meer geleefd wordt. Zo wordt er steeds meer gewerkt in de keuken en wordt de eetkamertafel in de keuken niet alleen meer gebruikt om te dineren maar ook om gezellig koffie te drinken of om bijvoorbeeld een serie te kijken.

Keukens worden steeds luxer en groter. Door de jaren heen zie je dit met een raptempo veranderen. Zo zie je een groot fornuis of inductiekookplaten, grote oven of zelfs 2 ovens, want ja wie gaat er nou op zijn pizza wachten terwijl de ander al kan eten. Een groot werkoppervlak is ook erg belangrijk en dit werkoppervlak loopt vaak over in een bar. Aan dit grote werkoppervlak staan dan natuurlijk barkrukken om het effect af te maken. Hier kun je dus gezellig met vrienden en familie zitten terwijl jij het eten kookt of drinken bereidt.

Waarom zou je dan kiezen voor een woonkeuken?

Een woonkeuken zorgt voor een gezellige sfeer en staat dan ook direct in verbinding met de woonkamer. De keuken zal een stuk ruimer ogen en zal veel overzichtelijker lijken. Om een leef keuken te maken heb je wel meer nodig dan alleen een kookeiland. Het is belangrijk om de woonkamer te laten grenzen aan de keuken. Als je bijvoorbeeld een hoekkeuken hebt kan je de muur er uit halen en een grote open ruimte te creëren. Het enige nadeel vaan een leef keuken is de prijs. Zo moet je je oude keuken laten vervangen wat al veel geld kost. Daarnaast moet je ook veel intelligente apparatuur aanschaffen zoals inductiekookplaten, een krachtig kookplaatsysteem, ovens en ook de meubels om de look af te maken. Inspiratie voor een leef keuken kan je op doen bij vele keuken retailers

https://www.nouvez.nl/