Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Welke hondenrassen zijn er allemaal?

Alle rashonden zijn onder te verdelen in 10 verschillende rasgroepen. Welk ras het meest geschikt is voor jou, hangt af van een aantal factoren. De ene hond is namelijk wat groter dan de ander. Maar ook het karakter verschilt per rashond. Zo is het ene ras erg rustig en lief, terwijl het andere ras erg druk is en heel erg graag speelt. Houdt hierbij ook rekening dat je rashond past bij je gezinssituatie. Een grote en drukke hond heeft bijvoorbeeld meer ruimte nodig dan een hond die erg klein en rustig is. Maar ook de beschikking tot een tuin is voor sommige hondenrassen een must! Verschillende soorten rashonden

Zoals net ook al kort werd beschreven zijn er 10 verschillende rasgroepen.

Rasgroep 1: Herdershonden en Veedrijvers
Rasgroep 2: Pinschers en Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Rasgroep 3: Terriërs
Rasgroep 4: Dashonden
Rasgroep 5: Spitsten en Oertypen
Rasgroep 6: Lopende honden, Zweethonden
Rasgroep 7: Staande honden
Rasgroep 8: Retrievers, Waterhonden en Spaniëls
Rasgroep 9: Gezelschapshonden
Rasgroep 10: Windhonden

Welke hond het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren zoals je gezinssituatie, waar je woont en natuurlijk naar wat voor een hond je opzoek bent. Het ene ras past waarschijnlijk beter bij je dan de andere. Het is daarom ook helemaal geen gek idee om je eens goed te verdiepen in de verschillende hondenrassen. Een hond kan er namelijk wel zo lief, leuk en schattig uitzien, maar het karakter kan juist precies het tegenovergestelde zijn.
Wanneer je een voorkeur hebt voor een bepaald hondenras moet je er ook rekening mee houden dat elke hond ander voer, andere accessoires en andere speeltjes nodig heeft. Een kleine hond heeft bijvoorbeeld een andere hondenriem nodig dan een hond van een groot hondenras. Kortom: denk goed na voor dat je willekeurig een hondenras kiest waarbij je alleen maar bent af gegaan op het uiterlijk. Kijk voor meer hondenras tip’s op Tinki.nl en lees hier meer informatie.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_hondenrassen