Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Veilig op weg met een hondenfietskar

Wanneer je graag met je hond een blokje om wil gaan op de fiets, moet dit natuurlijk wel op een veilige manier gebeuren. Gelukkig zijn er daarvoor honden fietskarren! Met zo’n kar kun je je hond makkelijk meenemen wanneer je een stukje wil gaan fietsen. Wanneer je hond niet zo netjes naast je kan lopen tijdens het fietsen, is een honden fietskar de perfecte oplossing. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je hond niet netjes loopt, aangezien hij netjes in de hondenfiets kar kan zitten. Daarnaast is het gebruik van een hondenfiets kar ook ideaal wanneer je hond al wat ouder word. Het kan dan lastig zijn om het snelle tempo van het fietsen bij de houden. Dus een hondenfietskar is dan de ideale oplossing! Tevens kan het ook een uitkomst zijn wanneer je hond een slechte conditie heeft, of wanneer je hond een lichamelijke handicap heeft.

Voordelen van een honden fiets kar

Veiligheid is natuurlijk het eerste dat je te binnen schiet wanneer we het hebben over een honden fietskar. Zeker op drukke wegen is het veel veiliger om je hond te vervoeren in een hondenfiets kar. Het risico op ongelukken wordt daardoor sterk verkleind. Wat daarnaast ook een groot voordeel is, is dat je zo gemakkelijk je hond ergens mee naartoe kan nemen wanneer je niet in het bezit bent van een rijbewijs. Daarbij is het ook gezonder en goedkoper om je hond te vervoeren met de fiets, in plaats van met de auto.

Daarnaast is er een hondenfietskar beschikbaar voor vrijwel elke hond! Of je hond nou groot of klein is, er zal altijd wel een formaat zijn waar je hond genoeg ruimte in heeft. Wat ook een voordeel is, is dat dit sterk de band tussen baasje en hond verbeterd. Het is een activiteit die je samen met je hond doet en dit werkt erg positief op jullie band samen! Koop nu jouw hondenfietskar op Tinki.nl en ga lekker met je hond op pad!

http://www.tinki.nl