Neophema werkgroep
Image default
Mode en Kleding

Positieve benaderingen van kleding

Slow fashion

Milieuvriendelijk door minder nieuwe artikelen te produceren.

Kwaliteit en duurzame kleding is hier de sleutel, neem de tijd om echt na te denken over of de stukken bij uw stijl passen en of u ze lang kunt zien dragen. Het is het beste om met de basis te beginnen. Als er iets stuk gaat, kijk dan hoe u het kunt laten repareren voordat u het wegdoet.

Eerlijke kleding

Een eerlijk loon ondersteunt het onderwijs en verbetert rechtstreeks de levenskwaliteit van de werknemers. Als iedereen een leefbaar loon zou hebben, zouden we meer geluk in de wereld zien = minder conflicten + meer liefde & vrede.

Veel kleinere merken kunnen zich geen certificeringen veroorloven, dus als die er niet zijn, is dat niet per se slecht nieuws. Kijk op hun website om te zien wat ze zeggen in hun filosofie/codex/about pagina, bekijk hun social media kanalen, en als laatste, vraag de merken ernaar. Als je geen antwoord krijgt, is dat waarschijnlijk een slecht teken.

Vegan kleding

Milieuvriendelijk omdat het de negatieve milieu-impact vermindert die door dieren veroorzaakt wordt.

Je voorkomt dat dieren sterven of lijden voor je kleding.

Zoek naar vernieuwende materialen zoals pinatex, lenzing tencil, kurk, seacell, mycoworks (paddestoelhuid) en merken die gerecycleerde materialen gebruiken.

Organisch katoen

Bespaart ons van bestrijdingsmiddelen.

Is beter voor de gezondheid en het land van de boeren, en beschermt ook de wilde dieren.

Biologisch is altijd beter wat het gebruik van pesticiden betreft, maar stoffen als tencil, lenzen, en hennep bieden vergelijkbare kwaliteiten en hebben meestal minder water nodig voor de productie.