Neophema werkgroep
Image default
Mode en Kleding

Wat neem je mee in je tas op de eerste werkdag?

Wat neem je mee in je tas op de eerste werkdag?

 

Als je voor je eerste werkdag naar je nieuwe werkgever toe gaat, dan ben je geneigd om van alles in je tas te stoppen en mee te nemen. Vaak is het dan ook nog eens zo dat je veel te veel spullen meeneemt die je helemaal niet nodig hebt gehad. Het blijft altijd lastig om in te schatten dat je op zo een dag wel of niet mee zou moeten nemen. Lees meer in deze blog over het inpakken van je tas op je eerste werkdag. 

Hoe bereid je je voor op je eerste werkdag?

Als je je gaat voorbereiden op je eerste werkdag is het verstandig om de avond van tevoren al wat dingen voor te bereiden voor je eerste werkdag. Zo zou je bijvoorbeeld je kleding al helemaal klaar kunnen leggen. 

Daarnaast zou je ook alvast je tas in kunnen pakken. Neem niet te veel spullen mee, maar alleen dingen die noodzakelijk zijn voor je eerste werkdag. Het zou een beetje gek zijn als je met een weekendtas heren komt aanzetten.

 

Wat neem je dan allemaal mee in je tas op je eerste werkdag?

Zorg ervoor dat je een notitieboekje en een pen bij je hebt. Op een eerste werkdag komt er heel veel informatie op je af. Dit kan je nooit allemaal onthouden. Daarom is het verstandig om de eerste periode bij je nieuwe werkgever aantekeningen te maken waar je altijd weer in terug kan bladeren. 

Naast het feit dat het een geheugensteuntje is, staat het ook nog eens heel gemotiveerd als je dit uit eigen initiatief al uit je tas haalt en aantekeningen gaat maken. Hiermee laat je ook meteen een goede eerste indruk achter. 

Naast deze dingen zou je voor de eerste dag ook een lunchpakketje voor jezelf mee kan nemen. Je weet natuurlijk nog niet hoe de lunchvoorziening bij je nieuwe werkgever geregeld is. Op die manier voorkom je dat je met trek verder moet werken. 

 

Wat voor tas zou je dan het best mee kunnen nemen?

Als je met het openbaar vervoer naar je werk toe gaat, is het verstandig om een anti-diefstal rugzak te gebruiken. Dit voorkomt dat je van je portemonnee bestolen kan worden. Een mooie geschikte tas om mee te nemen naar je werk is een rains bag. Dit is een waterbestendige tas, hierdoor is alles in je tas onder alle weersomstandigheden veilig.