Neophema werkgroep
Image default
Mode en Kleding

Tips voor de perfecte bh

Tips voor de perfecte bh

Het uitzoeken van een bh, vooral wanneer het één van de eerste keren is, kan dit een enorme uitdaging zijn. Niet alleen is het ontzettend spannend, maar heb je vaak ook geen idee waar je op moet letten. Je zult dus denken, dat dit na verloop van tijd een eenvoudig klusje is. Toch blijkt niets minder waar. Wist je, dat maar liefst meer dan 50 procent van de vrouwen in ons land een bh dragen die te groot, te klein of niet de juiste pasvorm heeft? Om je een eindje de goede richting in te helpen, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij in de toekomst een stuk gerichter op zoek kunt naar een bh en zijn we ervan overtuigd, dat je voortaan de perfecte bh vindt.

Maat

Ondanks dat we vaak denken te weten wat onze maat is, zien we ontzettend vaak vrouwen met een te kleine of een te grote bh. Door de jaren heen is er zonder dat ze hier bij nadenken het nodige gebeurt, zoals een zwangerschap of zijn ze wat in gewicht aangekomen. Dit heeft allemaal invloed op de grote van je borsten. Het is dus aan te raden om jaarlijks je borsten op te meten. Dit kun je eenvoudig zelf doen, maar ook laten doen bij een lingeriezaak. Het is daarnaast ook afhankelijk van welk type bh je draagt of de bepaalde maat ook geschikt is voor die desbetreffende variant. Het kan namelijk heel goed zijn, dat een bralette bh heel anders uitvalt van een push up bh. Zorg er dus altijd voor, dat je de maten voor jezelf onthoud van verschillende type bh’s.

Type bh

Zoals we hierboven al even hebben benoemd, is je cupmaat niet in beton gegoten. Een goed voorbeeld hiervan is tijdens het uitzoeken van een sport bh. Het maakt dan niet uit of je kiest voor een voorgevormde sport bh of dat je gaat voor een beugelloze bh. In beide gevallen is het zaak rekening te houden met het feit dat de maatvoering van een sport bh anders is, dan die van een normale bh. Doordat een sport bh strakker moet zitten om je borsten goed te kunnen ondersteuning, is het advies te kiezen voor een omvangsmaat kleiner en juist een cupmaat groter. Je zult zien dat je bh dan een stuk beter aansluit, waardoor je niet alleen een stuk fijner kunt sporten, maar dit ook je sportprestaties ten goede komt.