Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Iedereen heeft gevoelens

Iedereen heeft ze wel, gevoelens. Gevoelens kunne we krijgen bij alles en nog wat en dat maakt het leven ook een stuk mooier. Want wanneer je bijvoorbeeld een cadeau weg geeft en iemand heel neutraal erop reageert is het natuurlijk niet fijn. Het is daarom fijn om reacties met gevoel te ontvangen. Het is immers wat ons mens maakt. Er bestaan veel verschillende soorten gevoelens. Voorbeelden hier van zijn verdriet, boosheid en geluk. Elk gevoel maakt iets anders bij ons en onze omgeving los. Het is daarom ook belangrijk naar je gevoel te luisteren en hier goed mee om te kunnen gaan. Maar dit lukt niet iedereen. Zo zijn er ook veel mensen die hoogsensitief zijn. Dit houd in dat ze minder goed om kunnen gaan met hun gevoelens. Prikkels bezorgen dan ook bij alle gevoelens vaak een heftigere reactie dan normaal. In dit artikel zal er meer over de wereld van gevoelens worden verteld.

Gevoelens zijn dus goed om te hebben zoals gezegd. Ze maken ons tot de persoon die wij zijn. Gevoelens tonen is ook een positief punt. Vaak is dit erg belangrijk voor onze omgeving. Onze omgeving kan dan de informatie die ze krijgen door onze gevoelens verwerken en daar dan op de juiste manier mee om gaan zodat de situatie niet verergerd. Maar zoals gezegd zijn er ook een hoop mensen hoog gevoelig en die kunnen dus minder goed omgaan met hun gevoelens. Wanneer er iemand boos is kunnen dat soort mensen dus eerder in tranen uitbarsten dan een normaal persoon. Maar voor hoog gevoelig zijn hoeft niemand zich te schamen. Er bestaan dan ook behandelingen voor. Een hsp behandeling is een zeer effectief voorbeeld hier van.

Uiteindelijk zijn gevoelens altijd mooi om te zien. Iedereen heeft ze en we hoeven dan ook niet bang te zijn om ze te tonen wat het blijft iets menselijks.

https://onesessioncoaching.nl/