Neophema werkgroep
Image default
Kinderen

Wanneer ben je een effectieve oppas?

Wanneer ben je een effectieve oppas?

Een goede oppas zijn vraagt ​​veel inspanning en creativiteit. Je moet de basisregels kennen, of het nu gaat om het begeleiden van het fietsen op hun kinderfietsen  of ze helpen hun driftbuien te overwinnen. Je moet echt weten hoe je het kind moet vermaken en wat je moet doen in geval van nood. Ken dus eerst je grenzen voordat je instemt met babysitten. Herken je mate van comfort. Informeer specifiek en grondig naar de verwachtingen van de ouders en wat ze willen van een oppas. Het helpt je namelijk te bepalen of je aan deze vereisten kunt voldoen of niet. Het zal bepalen of je geschikt bent voor het gezin die een oppas zoekt. Vraag altijd op hoeveel kinderen en van welke leeftijd je gaat passen.

Zorg dat je georganiseerd en overal klaar voor bent

Jouw belangrijkste taak is om het kind waar je op past veilig te houden. Dat betekent voorbereid zijn op elk probleem of noodgeval dat zich kan voordoen. Houd altijd een lijst met belangrijke telefoonnummers bij de hand. Voeg telefoongegevens toe van extra gezinsleden. Zorg ook je je noodnummers bij de hand hebt, zoals van antigifcentra, zodat je weet wie je moet bellen in geval van nood. Als je gaat wandelen in het park zorg dan dat je geld en een geldig legitimatiebewijs in je portemonnee tasje hebt. Vraag een lijst aan van de allergieën van het kind voor voedsel of huisdieren en andere soorten. Ken ook de instructies over wat te doen als het kind een allergische reactie heeft. Het is ook jouw verantwoordelijkheid om je aan het schema van een ouder te houden. Houd voor elk kind waarvoor je verantwoordelijk bent een aparte dag planner bij. De kalender moet regelmatig eten en dutjes en speeltijden bevatten. Maak een lijst van de maaltijden die je ze elke dag geeft en hoe lang ze moeten slapen en spelen. Vraag of vrienden mogen bezoeken en zo ja, vraag hun namen van tevoren.

Geniet ervan

Het lijkt misschien eenvoudig om een ​​kind te vermaken door het voor de televisie of computer te plaatsen. Een goede oppas houdt het kind echter ondertussen met verschillende dingen bezig. Leer eerst de huisregels van de ouders wat recreatie betreft. Informeer of het kind naar een speeltuin mag gaan en wat hun favoriete speelgoed is. Check ook of games en technologie verboden zijn of niet. Bepaal vervolgens welke activiteiten hun kind actief en vermaakt zullen houden. Speel bijvoorbeeld archeoloogje in de achtertuin. Of blijf binnen en speel kapitein van het kussenfort. Naar buiten gaan is ook leuk, maar zorg ervoor dat je alleen je clutch meeneemt. Het is dan gemakkelijker voor je om het kind te achtervolgen tijdens het spelen en rennen. Als het kind waar je op pas een handicap heeft, zorg er dan voor dat je begrijpt hoe je het bij activiteiten kunt betrekken. Zorg ervoor dat ze zich niet buitengesloten voelen.

Wees zachtaardig en attent

Een goede oppas is sympathiek en zorgzaam voor het kind waar hij op past. Ook als je soms streng moet zijn. Kinderen zijn zowel stoer als kwetsbaar. Ze zijn ook koppig en gemakkelijk te beïnvloeden. Houd er rekening mee dat ze nog aan het leren en ontwikkelen zijn. Wees dus vergevingsgezind voor hun blunders. Als ze van streek zijn, leen dan een luisterend oor. Zorg voor het kind en laat weten dat je hun vertrouweling bent.