Neophema werkgroep
Image default
Vakantie

Met de auto naar de beste wijngaarden in Catalonië

Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje en is een zeer populaire bestemming op het Iberisch schiereiland. Naast de fantastische stranden en gerechten van wereldklasse, is Catalonië ook de thuisbasis van enkele van de beroemdste Spaanse wijnen van het land. Catalonië is vandaag de op één na grootste wijnproducent van Spanje.

Veel van deze prachtige en adembenemende wijngaarden en wijnhuizen liggen relatief dichtbij, maar voor sommige moet je een eindje reizen. De beste manier om deze beroemde wijngaarden en wijnhuizen te bezoeken is door een auto te huren. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in Catalonië, en met een huurauto zal het gemakkelijker zijn om van de ene wijngaard naar de andere te rijden. Vergelijk goedkope autoverhuur met AutoSpanje: https://www.autospanje.nl/nl-regio-catalonie/. Je kan best voor het boeken van je huurauto, de verschillende autoverhuurdiensten vergelijken zodat je de beste prijs voor de juiste huurauto kan krijgen. Ook moet je controleren of de autoverhuurbedrijven speciale aanbiedingen hebben.

Hier zijn enkele van de beste wijnstreken in Catalonië die je met je huurauto kan bezoeken.

1. Penedes

De grootste en belangrijkste wijnstreek in Catalonië is Penedes. Het is ook een van de oudste wijngebieden van Europa, die al dateert uit de 6e eeuw voor Christus. Gezegend met een gevarieerd landschap, is de regio zeer geschikt voor een grote verscheidenheid aan wijndruiven.

Enkele van de meest avant-gardistische wijnproducenten van Spanje hebben hier wijngaarden en wijnhuizen opgericht. De regio is de thuisbasis van de bekende Spaanse mousserende wijn, de Cava. Penedes heeft zijn eigen gecontroleerde appellatie, bekend als Denominacio d’Origen Qualificada (D.O.C).

In de regio zijn ook vele hotels, motels en B&B’s waar je kan overnachten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken om een wijntje meer te drinken. In de ochtend kan je dan verder rijden naar de volgende wijnstreek.

2. Priorat

Een andere zeer beroemde Catalaanse wijnstreek is Priorat. Deze regio is de tweede in Spanje die de speciale DOC-benaming heeft gekregen vanwege de uitstekende consistentie en kwaliteit van de wijnen.

Het unieke van de wijngaarden in deze regio is dat de wijnstokken op sterk hellende heuvels groeien, waardoor het bijna onmogelijk is om de druiven mechanisch te plukken. Dit is ook één van de redenen waarom Priorat-wijnen tot de meest gewilde van Europa behoren.

3. Emporda

Hierna kan je met je huurauto naar het noordoosten van Catalonië rijden, naar Emporda. Emporda ligt in de buurt van de Costa Brava, een populaire kuststreek. Deze wijnstreek is bekend om zijn rosé wijn, die bijna 60 procent van de jaarlijkse productie uitmaakt. Er worden meer dan 20 druivensoorten verbouwd in deze regio.

Hier zijn nog enkele van de beste wijngaarden en wijnhuizen in Catalonië om naartoe te rijden in je huurauto.

  • Celler Devinssi
  • Recaredo
  • Llopart Cava
  • Sabate i Coca – Castellroig
  • Cellers Avgvstvs Forvm
  • Celler Burgos Porta
  • Celler Mas Cicenc
  • Perinet
  • Pares Balta

De hele regio is bezaaid met wijngaarden en wijnhuizen, en het hebben van een huurauto zal je helpen om deze met gemak te ontdekken. Veel van de autoverhuurbedrijven in de regio bieden verschillende opties aan om een auto te huren en de wijngaarden en wijnhuizen van Catalonië te bezoeken. Overloop dus de verschillende opties en kies de huurauto die het beste bij je plannen past. Als je met het vliegtuig gaat en in Barcelona landt, zijn er veel mogelijkheden om direct op de luchthaven een auto te huren. Alle grote bedrijven hebben er een balie. Vergeet niet om de prijzen van de verschillende autoverhuurdiensten te vergelijken voordat je een auto huurt.

https://www.autospanje.nl/