Neophema werkgroep
Image default
Bedrijven

Door deze tips krijg je geen ongelukken met elektra

Inmiddels zie je overal om je heen wel elektra, ook in huis. In elke hoek zie je wel iets staan dat is verbonden met de elektra, elektra is dus heel normaal. Het gevaarlijke aan deze gedachte is dat er vaak te makkelijk met elektra om wordt gegaan, er wordt dan namelijk vergeten dat elektra ook heel gevaarlijk kan zijn. Bij elektra heb je namelijk te maken met ontzettend hoge spanningen, het menselijk lichaam kan deze spanningen niet aan. Vaak zie je dat de ongelukken met elektra plaatsvinden bij amateurs die met elektra werken. Ondanks dat de ongelukken nooit helemaal te voorkomen zijn staan hier een paar tips om de kans op ongelukken nog kleiner te maken.

Haal alle stroom eraf

De hoofdschakelaar omzetten moet altijd stap één zijn als je met elektra gaat werken, door de hoofdschakelaar om te zetten schakel je namelijk alle stroom uit. Het is nu een stuk veiliger om met de elektra te werken omdat je nu geen schok meer kunt krijgen, bij de simpelste dingen zoals een lamp vervangen is het al noodzakelijk dat de hoofdschakelaar wordt omgezet. Vergeet dit dus niet!

Schakel een elektricien in

Vaak gaan mensen toch met elektra aan de slag wanneer ze hier helemaal geen verstand van hebben, de kans is dan dus ook erg aannemelijk dat er fouten worden gemaakt. Het is dus belangrijk om je altijd goed in te lezen voordat je aan het werk gaat, als je het hierna nog niet snapt kun je het beste een elektricien inschakelen. Een elektricien is namelijk een expert op het gebied van elektra en kan alle werkzaamheden op een goede manier uitvoeren. Hierdoor wordt de kans op ongelukken dus het kleinst, zowel tijdens het werk als achteraf. Kies daarom altijd voor zekerheid.