Neophema werkgroep
Image default
Aanbiedingen

Creëer je eigen tropische oase met deze tips

Het is geen geheim dat iedereen wel wat meer tropisch paradijs in zijn leven kan gebruiken. Of je nu dagdroomt over een vakantie of gewoon probeert te ontsnappen aan de winterblues, er gaat niets boven een weelderige, groene tuin om je mee te nemen naar een warmer klimaat. En het mooiste is dat je niet op Hawaï hoeft te wonen om van de voordelen van een tropische tuin te genieten! Met een beetje planning en inspanning kun je je eigen oase in je achtertuin creëren. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

 

Kies de juiste planten

Een van de belangrijkste aspecten van het aanleggen van een tropische tuin is het kiezen van de juiste planten. Bij het kiezen van planten is het belangrijk om rekening te houden met hun grootte, vorm en kleur. Je moet er ook voor zorgen dat ze geschikt zijn voor jouw klimaat en dat ze goed gedijen in de omstandigheden die jij kunt bieden. Enkele veel voorkomende tropische planten zijn hibiscus, paradijsvogel, palmen en bougainvillea. Je kunt palmbomen kopen bij My Palmshop!

 

Creëer belangstelling met textuur en kleur

Als je eenmaal je planten hebt uitgezocht, is het tijd om je ontwerp te gaan plannen. Bij het aanleggen van een tropische tuin zijn textuur en kleur een van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden. Je wilt contrast en belangstelling creëren door planten met verschillende bladvormen en kleuren te mengen. Bijvoorbeeld door brede bladeren te combineren met smalle bladeren of door groene planten te combineren met kleurrijke bloemen.

 

Zorg voor de juiste omstandigheden voor je planten 

Tropische planten houden van warm weer en veel zon. Maar afhankelijk van waar je woont, kun je misschien niet het hele jaar door voor deze ideale omstandigheden zorgen. Als dit het geval is, kun je toch een bloeiende tropische tuin creëren door planten te groeperen die vergelijkbare behoeften hebben. Door voor elke plantengroep de juiste omstandigheden te scheppen, kun je een microklimaat creëren waarin al je planten kunnen gedijen.