Neophema werkgroep
Image default
Aanbiedingen

Verstopt riool oplossen

Verstopt riool oplossen

 

Image Source: FreeImages‍

In uw eigen huis beschouwt u het in uw huis ingebouwde afvoersysteem waarschijnlijk als vanzelfsprekend. In de meeste gevallen bestaat dit afvoersysteem uit een rioolleiding die onder uw huis loopt om huishoudelijk afval veilig te verwerken totdat het uit uw huis kan worden verwijderd. Maar wat gebeurt er als u verstopte leidingen of een kapotte rioolleiding in uw huis heeft? U zult snel de gevolgen merken. Bij verstopte leidingen begint het afval terug te lopen en over te lopen in andere delen van uw huis tot het geen probleem meer is. Met een gebroken rioolleiding in uw huis gebeurt hetzelfde, maar u merkt het pas als het te laat is. Als u vermoedt dat er iets mis is met de rioolleiding in uw huis, lees dan verder voor meer informatie over het verhelpen van een verstopt riool.

 

 

Wat is een verstopt riool?

Een verstopt riool is een toestand waarin afval (meestal afvalwater of toiletpapier) zich heeft opgehoopt en niet veilig door de buis kan stromen. Wanneer afval niet door de buis kan stromen door een verstopping, kunt u een onaangename geur ruiken die aangeeft dat u een verstopt riool heeft. Als dit bij u thuis gebeurt, kunt u zelfs een gorgelend geluid uit uw leidingen horen komen. Een verstopt riool kan om verschillende redenen ontstaan, waaronder een ophoping van haar, papieren handdoeken, etensresten of andere voorwerpen in de buis. Ook een verstopte afvoer kan een verstopt riool veroorzaken. Als u een verstopt riool vermoedt, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een loodgieter belt. Bij een verstopte rioolbuis kunnen afvalwater en andere vloeistoffen terugstromen en andere delen van uw huis overspoelen totdat het niet meer kan worden tegengehouden. Afhankelijk van de ernst van de verstopping kan dit ernstige schade aan uw huis en persoonlijke eigendommen veroorzaken. Als u merkt dat iets een verstopping in uw riool veroorzaakt, is het belangrijk om zo snel mogelijk een loodgieter te bellen om een groter probleem te voorkomen.

 

Hoe repareer ik een verstopt riool?

Zodra u een verstopt riool heeft, is uw eerste prioriteit om de verstopping zo snel mogelijk te verhelpen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Gebruik eerst een ontstopper om een toilet in uw huis te ontstoppen. Nadat u het toilet heeft ontstopt met de ontstopper, opent u de hoofdrioolleiding om verdere verstopping te voorkomen. Als u een verstopte afvoer in huis heeft, kunt u deze met uw handen ontstoppen. Als u een gootsteen- of badafvoer hebt die verstopt is, kunt u deze met een afvoerreiniger verhelpen. U kunt ook een verstopte rioolreparatiedienst bellen om u te helpen met het verstopte riool. Houd in gedachten dat terwijl het schoonmaken van een toilet met een ontstopper een effectieve manier is om uw rioollijn te ontstoppen, het zal niet een gebroken rioollijn repareren. U moet een loodgieter bellen om een verstopte rioolleiding te repareren.

 

Afvoer montage voor een verstopt toilet

Als u een ontstopper gebruikt om een toilet te ontstoppen, kunt u merken dat de verstopping niet volledig wordt verwijderd. Dat komt omdat de ontstopper afval in de afvoer duwt. Als het afval uiteindelijk de spoelklep bereikt en deze niet meer goed werkt, kan dit een verstopt toilet veroorzaken. Om dit te voorkomen moet u de afvoer openen en controleren op verstoppingen. Als u iets vindt waardoor de afvoer stopt, kunt u het verwijderen met een pijpreiniger of door het vuil met de hand uit de pijp te blazen. Nadat u de verstopping hebt verwijderd, kunt u de afvoer afdichten met een siliconenkit. U kunt deze kit vinden bij de meeste bouwmarkten.

 

Controleer op andere problemen voordat u de verstopping verhelpt.

Als u een verstopt toilet hebt, is het belangrijk om na te gaan of er geen andere problemen zijn die de verstopping veroorzaken. Misschien is er wat haar in de leidingen vast komen te zitten of is er een opeenhoping van papieren handdoeken in het toilet. U kunt een ontstopper gebruiken om een verstopt toilet te verwijderen, maar u moet ook eerst controleren op andere problemen, want dan voorkomt u verdere schade aan uw leidingen. In dit geval wilt u een ontstopper gebruiken om een verstopping in het toilet te verwijderen, maar u moet de leidingen ook controleren op andere verstoppingen, zoals papieren handdoeken, etensresten of haar.

 

Rioolreiniging voor een verstopt toilet

Als u een verstopt toilet heeft, kunt u een ontstopper gebruiken om het te ontstoppen. U kunt echter ook een slang gebruiken om de leidingen rond het toilet schoon te maken. Een slang kan worden gebruikt om schade aan uw leidingen te voorkomen en om leidingen te ontstoppen die verstopt zijn geraakt door haar of papieren handdoeken. Als u een slang wilt gebruiken, moet u altijd rubberen handschoenen en een veiligheidsbril dragen om te voorkomen dat u vuil in uw ogen krijgt. Een slang is een flexibele slang die u kunt gebruiken om verstoppingen rond uw toiletten en andere afvoeren op te ruimen. Om een slang te gebruiken, trekt u gewoon aan de slang totdat het water helder is.

 

Afvoer schoonmaken van een gootsteen of badkuip.

Als u een verstopte gootsteen- of badafvoer heeft, kunt u een afvoerreiniger gebruiken om deze te ontstoppen. U moet echter voorzichtig zijn met deze methode omdat afvoerreinigers uw leidingen kunnen beschadigen, waardoor ze gaan roesten of roesten. Om een drainreiniger te gebruiken, moet u eerst de watertoevoer naar uw huis afsluiten. Nadat het water is afgesloten, kunt u een sleutel gebruiken om de oude pijp te verwijderen die is aangesloten op de gootsteen of badkuip. U kunt dan de drainreiniger door de nieuwe pijp laten lopen om de afvoer te ontstoppen. Pas op dat de afvoerreiniger niet terugstroomt in het toilet of de gootsteen. U kunt ook een slang gebruiken om de reiniger in de afvoer te leiden.

 

Laatste stap: vervangen van een gebroken pijp

Wanneer een rioolbuis breekt, is het belangrijk dat u een loodgieter belt om de gebroken leiding zo snel mogelijk te repareren. Probeer de breuk niet zelf te repareren, want dit kan leiden tot ernstig letsel of zelfs de dood. Als u de breuk zelf kunt repareren, zorg er dan voor dat u veiligheidsuitrusting draagt, zoals zware leren handschoenen, een veiligheidsbril en een masker. Draag ook stevige laarzen of schoenen om uw voeten te beschermen. Er zijn verschillende manieren om een gebroken rioolleiding te repareren. Een van de meest gebruikelijke methoden is om de tuin af te graven en een nieuwe leiding direct in de grond te leggen. Een andere optie is het gebruik van een sleufloze rioolreparatiemethode, waarbij een waterstraal onder hoge druk door de gebroken buis wordt geschoten.

 

Hoe repareer ik een verstopte gootsteen- of badkuipafvoer?

Als u een verstopte gootsteen- of badkuipafvoer hebt, kunt u een afvoerreiniger of slang gebruiken om deze te ontstoppen. U moet echter oppassen dat geen van deze zaken terugstroomt naar de hoofdriolering. In plaats daarvan wilt u de reiniger of slang in de afvoer leiden. Als u ervan overtuigd bent dat u het voorwerp veilig in de verstopte afvoer kunt leiden, kunt u het voorwerp blijven gebruiken en uit het riool houden. U kunt ook een verstopte gootsteen of badkuip afvoer reparatiedienst bellen om het probleem voor u op te lossen.

 

Afvoer montage voor een gootsteen of badkuip afvoer.

Als u problemen heeft met het ontstoppen van een gootsteen- of badkuipafvoer, kan het te maken hebben met de zeef, die voor de afvoer zit. Wanneer afval zich begint op te hopen in de afvoer, kan het zich een weg banen naar het filter. Als dit gebeurt, begint het water terug te lopen en kan de afvoer overlopen. De eenvoudigste manier om de afvoer van uw gootsteen of badkuip te ontstoppen is het gebruik van een afvoerreiniger. Deze reinigers zijn ontworpen om elke verstopping in de leidingen op te lossen en zullen uw afvoer snel ontstoppen.

 

Afvoerreiniging van een gootsteen of badkuip.

In veel gevallen is de beste manier om een gootsteen- of badkuipafvoer te ontstoppen het gebruik van een ontstopper of boor om de verstopping op te heffen. Maar als u dit geprobeerd hebt en nog steeds problemen ondervindt, kunt u proberen de gootsteen of het bad leeg te laten lopen met een emmer. Om een gootsteen of badkuip leeg te laten lopen, moet u de hoofdkraan dichtdraaien en de afvoer openen. Nadat het water uit het bad of de gootsteen is weggelopen, kunt u de afvoer weer afsluiten en het water weer aanzetten.